Välj stad

Välkommen till Evidensia Djurkliniken Karlskoga

Noravägen 15
691 53 Karlskoga

Öppettider

Måndag, tisdag, torsdag: 8.00 - 18.00
Onsdag: 8.00 - 21.00
Fredag: 8.00 - 17.00
Lördag - söndag: 10.00 - 16.00

Kontakta oss

Tel: 0586 - 540 00
”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Välkommen till vår tandvårdsavdelning!

 
Hos oss kan Din hund eller katt få hjälp med utredning och behandling av alla typer av tand- och munhålesjukdomar. Vi behandlar även kaniner och gnagare!
Vi har all utrustning för avancerad oralkirurgi och djurtandvård och vår tandpersonal är experter på tand- och munhålesjukdomar.
 
 
Professionell tandrengöring
Professionell tandrengöring (PTR) innebär att man tar bort tandsten och plack, samt gör rent i tandfickor. Tänder som sitter för trångt eller i felställning, plockas bort för att underlätta och underlätta eller möjliggöra rengöring.
Behandlingen sker alltid i narkos och i samband med PTR kontrolleras tandfickor samt om det föreligger några andra tand- eller munhålesjukdomar som kan behöva åtgärdas. Samtliga tandrötter undersöks också med hjälp av röntgen.

Efter rengöringen poleras tänderna och vid behov behandlas även ev. blottade tandhalsar. Efter PTR får Ditt djur alltid ett hemgångsråd som ger Dig vägledning hur just Ditt djurs tänder bör skötas.
 
Tandröntgen & tandundersökning
Att undersöka en tand innebär att man tittar på tandens utseende och försöker identifiera om kronan har tecken på någon sjukdom. En stor del av tanden är dock dold under tandkött och i käkbenet (rot och pulpa). För att bedöma tandens rot- och pulpasystem används en särskild typ av röntgen (dentalröntgen). Utan dentalröntgen kan tanden inte bedömas i sin helhet.
 
Skador eller tecken på tandsjukdomar kan egentligen inte upptäckas i sin helhet utan tillgång till tandröntgen. Tandröntgen är också ett nödvändigt hjälpmedel vid bedömning av tandens anatomi och eventuella sjukliga förändringar.
Exempel på tillstånd då röntgen är nödvändigt är t.ex. vid tandfrakturer, kvarvarande mjölktänder, FORL(Feline Odontoclastic Resorptive Lesion), parodontit, bettfel, tandköttsinflammation m.fl.

Vår klinik har tillgång till moderna digitala tandröntgen som är anpassade för alla typer av hundar, katter kaniner och gnagare. Även röntgenundersökning sker i narkos.

Att rengöra tänderna utan samtidig röntgenundersökning är INTE ett fullgott utfört arbete och därför röntgas ALLTID ditt djurs tänder i samband med tandåtgärd hos oss. För djuens skull utför vi INTE enbart "tandstenstagning" utan samtidig tandundersökning. Du kan känna Dig trygg i att vi i alla lägen ger Ditt djur bästa tänkbara vård!
 
Utrustning
Vi har full utrustning för att klara av samtliga oralkirurgiska ingrepp. Vi har även komplett utrustning för lagningar, överkappningar och rotfyllningar.
 
Profylax
Vi tar de förebyggande tandåtgärderna på största allvar och har fullsortiment av tandvårdsprodukter i vår butik.
Hos oss kan du hitta högkvalitativa tandvårdsprodukter särskilt avsedda för hund och katt, såsom tandborstar, mellanrumstandborstar, tandkräm, munsköljlösningar, medel mot tandköttsinflammation m.m.
All personal är även mycket insatt i de problem som kan följa Ditt dagliga förebyggande tandvårdsarbete och hjälper Dig gärna!
 
 
Fråga gärna vår duktiga personal om goda råd och tips!
Profylax
PTR ( professionell tandrengöring)
Upp till 70% av tanden kan bestå av rotsystem som är dolt i käkbenet.
Tandfraktur kindtand i höger överkäke

Profylax

 
 
 
 
 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved