Välj stad

Välkommen till Evidensia Djurkliniken Kristianstad

Björkhemsvägen 19
291 54 Kristianstad

Öppettider

Måndag, onsdag och fredag: 8.00 - 17.00
Tisdag och torsdag: 8.00 - 20.45

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 044 - 24 77 97
Tel. tid. vardagar 8:00-17:00
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Nyheter

 
VETERINÄR I ÅHUS MÅNDAG - FREDAG

VETERINÄR I ÅHUS MÅNDAG - FREDAG FRÅN 1 APRIL 2015

 

Leg.veterinär och Leg.djursjukskötare finns på plats på Evidensia Djurkliniken Åhus för att ta hand om ditt djur helgfria vardagar 8.00-17.00 från den 1 april 2015.

 

ROYAL CANIN foder kommer även att finnas i vårt sortiment i butiken från samma datum.

 

På öppningsdagen kommer vi att bjuda alla på kaffe och tårta mellan kl.13-16.

 

Varmt välkomna till oss på Evidensia djurkliniken Åhus! 

 

 

Legitimerade djursjukskötare

Under maj månad har vi haft den äran att gratulera 4 stycken av vår sköterskor: Malin, Elina, Emma och Charlotte till deras legitimationer som "Legitimerade djursjukskötare". Grattis ännu en gång!

 

Tidigare har inte djursjukvårdare varit ett legitimerat yrke men sedan några år tillbaka bestämdes det att det skulle bli så.

 Nu med de nya bestämmelserna från Jordbruksverket får de gamla djursjukvårdarna fortsätta att jobba som vanligt på något som kallas för övergångsregler fram till och med 2019. De som uppfyller kraven för att ansöka om legitimation har till 2014 på sig att göra det.

 

 

September 2012

Evidensia grundades tidigare i år av några av Sveriges största och äldsta djursjukhus med målsättningen att skapa en ledande kvalitetsorienterad djursjukvårdsgrupp med nationellt erbjudande. Enheterna i Evidensia har alla ett starkt kvalitetsfokus i alla led i verksamheten och erbjuder förutom avancerad sjukvård även akut- och basvård för landets alla hundar, katter och hästar. Under våren har Evidensia Djursjukvård fått tillökning av ett antal djursjukhus och kliniker runt om i Sverige så som Valla Djurklinik i Linköping, Djurklinikerna i västra Sverige, Gefle och Sandviken Hund & Kattpraktik, Djurkliniken Roslagstull samt ATGs hästkliniker i Umeå, Skellefteå, Solänget, Örebro, Mantorp, Kalmar och Tingsryd.

Nu förstärker Evidensia sin position i östra Skånes genom att gå samman med Kristianstad/Åhus veterinärmottagning för att bygga vidare på det sedan lång tid goda samarbete som kliniken haft med Regiondjursjukhuset Helsingborg. Kristianstad/Åhus veterinärmottagning tar årligen emot ca 10 000 patienter på klinikerna i området som sedan årsskiftet även omfattar Kristianstads Djurklinik.

”Vi ser mycket positivt på att bli en del av Evidensia, då vi sedan tidigare har ett bra samarbete med Regiondjursjukhuset Helsingborg. Samgåendet bidrar till att våra kunder får ett mer komplett tjänsteerbjudande, men vi kan ändå behålla den lokala prägel och personliga service som jag vet att våra kunder uppskattar. Vår personal ges bättre möjligheter till kompetensutbyte, då stora delar av Sveriges bästa veterinärmedicinska kompetens finns inom Evidensia, vilket också kommer våra kunder tillgodo. Samgåendet medför också administrativ avlastning och vi kommer därför kunna fokusera mer på det kliniska och att erbjuda våra kunder en förstklassig djursjukvård, vilket är något vi brinner för” säger Magnus Holmquist ägare till Kristianstad/Åhus veterinärmottagning"
 
 ”Samgåendet med Kristianstad/Åhus veterinärmottagning stärker Evidensias närvaro i östra Skåne och ger oss en möjlighet att ytterligare utveckla det samarbete som funnits mellan Kristianstad/Åhus veterinärmottagning och Regiondjursjukhuset Helsingborg. Samgåendet är en viktig del i vår vision att kunna erbjuda högkvalitativ vård till sällskapsdjur i hela Sverige och vi välkomnar därför Kristianstad/Åhus veterinärmottagning i Evidensiafamiljen” säger Göran Ask, Regionchef Syd, Evidensia Djursjukvård
 
 
Om Evidensia Djursjukvård:
Evidensia är Sveriges största och kvalitetsledande djursjukvårdsgrupp med ett komplett erbjudande av bas- och specialistvård till landets hundar, katter, hästar och exotiska djur. Evidensia finns för närvarande mer än 30 orter från Trelleborg i söder till Skellefteå i norr. Evidensia omsätter ca 650 miljoner kronor och behandlar varje år över 310 000 patienter, varav ca 285 000 smådjur och ca 25 000 hästar. www.evidensia.se
Januari 2012

Vi tar över efter Annika på Kristianstads djurklinik! även känd som Lillö. Vi är stolta och glada över det förtroendet. Kliniken kommer drivas i samma anda och med samma goda vård. Någon har trott att vi skall flytta dit men Björkhemskliniken är större och har mer välanpassad utrustning och kommer vara kvar. Klinikerna kommer komplettera varandra väl. Vi har integrerat journalsystem på båda klinikerna. 
Lillökunderna kommer känna igen sig i samma lokaler med den härliga omgivningen för hundarna att springa i.
Vi har ny personal som redan har börjat hos oss inför denna utmaning. 
Lena Lüdtke Leg veterinär kommer senast från djursjukhuset i Helsingborg. Mammaledig tom september men skall vara hos oss en dag i veckan tills dess.
Jenny Hedlund Leg veterinär med erfarenhet från Lunds djursjukhus och även mindre klinik.
Ida Hansson djursjukvårdare har praktiserat hos oss och därefter varit timanställd. Hon är nu anställd på heltid.
Kristin Holmquist (ja det är chefens fru) Leg sjukgymnast. skall arbeta som djursjukvårdare på Lillö och snart 
ta hand om våra patienter som behöver rehabiliteras efter t.ex. en operation. En sk waterwalker eller treadmill skall köpas in för det ändamålet. Vi önskar alla gamla som nya Lillö-kunder välkomna till en komplett djurklinik. 
Vi är glada att kunna erbjuda vårdkrävande kunder en möjlighet att snabbt och enkelt få tid på vår "moderklinik´" på Björkhem istället för att behöva åka till djursjukhus dagtid. Björkhemskliniken utför de flesta kirurgiska ingrepp och även tyngre medicinska utredningar.
Oktober 2011

Vi hälsar Leg veterinär Hanna Schmidt välkommen. Hon har arbetat som klinikveterinär både på djursjukhus och mindre klinik.

Augusti 2011

Ny djursjukvårdare anställd, vi hälsar Malin välkommen. hon har arbetat som djursjukvårdare i 11 år.

Februari 2011

Vi har en ny telefonväxel. Vi hoppas det blir något lättare att nå oss. Vi är medvetna om att det ibland kan vara svårt att komma fram och jobbar varje dag för att underlätta detta.

Oktober 2010

Kurs i akuta ögonsjukdomar.

Januari 2010

Maria Petersén är tillbaka från mammaledighet.

November 2009

Ny blodanalysmaskin. Snabb analys av Natrium och kalium i blodet kan rädda liv i akuta situationer. Vi har önskat oss denna 
möjlighet länge. Vi är glada att kunna återinvestera det förtroende och kapital som ni ger oss.
Juli 2009

Digital tandröntgen är på plats. Att röntga tänder med "stora" röntgenmaskinen är svårt. Nu har vi samma utrustning som tandläkaren, Diagnostiken vid sjukdomar i munhålan underlättas.

Juni 2009

Anna Svensson Leg.vet. börjar hos oss. Hon kommer senast från djursjukhus och arbetar som klinikveterinär.

Februari 2009

Lina som har vikarierat för Maria har nu slutat då hon också skall ha barn. Magnus Jobbar själv en månad innan ny vikarie kommer. Vi har fått tag på en djursjukhusvan veterinär!
Januari 2009

Nytt videoendoskop (som man tittar inne i magsäcken och tarmarna med) från Fuji. I kombination med fortbildning i mag-tarmsjukdomar, leverproblematik och bukspottkörtel är vi nu rejält rustade att ta hand om kroniskt kräkande och diarréer. Nöj dig inte med foderbyte och ständiga antibiotikakurer. Din hund skall inte kräkas och ha diarré! Ring oss.
November 2008

Maths Lindberg har besökt oss från Göteborg. Han har lärt oss en del hemligheter för att få ännu bättre 
höftledsbilder. Vi stängde kliniken och tränade på att få fram det rätta höftledsförhållandet på röntgen under en hel dag.
Oktober 2008

Två dagars kurs i leverns sjukdomar på hund och katt.

September 2008

Ny tandutrustning. Modern utrustning som gör jobbet för oss lite enklare. Fördelarna för djuret är kortare tid i narkos.
och därigenom mindre baksmälla efter ingreppet.
Mars 2008

Digital framkallare från Fuji installerad. Hela vår röntgenutrustning är nu uppdaterad. Fördelen för oss/djuren är snabbare/bättre bilder. Även naturen mår bra då inga tungmetaller användas vid digital bildbehandling.

Februari 2008

Nu har vår nya röntgengenerator installerats. Snabbare, mer lättarbetad och kraftfullare röntgen. Nu väntar vi på den digitala
framkallaren. Kommer i Mars.
December 2007

Fortbildning inom kaniners medicin och kirurgi.

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved