Välj stad

Välkommen till Evidensia Djurkliniken Kristianstad

Björkhemsvägen 19
291 54 Kristianstad

Öppettider

Mån, ons, fre: 8 - 17
Tis & tors: 8 - 20

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 044 - 24 77 97
Tel. tid. vardagar 8:00-17:00
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

sjukvård - vid livets ände

 
När tiden är inne
 
Beslutet kan vara svårt när ditt djur blir gammalt. Vi hjälper dig i ditt beslut. Ibland är man orolig för att en älskad vän lider och här kan veterinären hjälpa dig. Våra djur har rätt att bli gamla och många småkrämpor kan vi i dag effektivt hantera. Vi tvekar dock inte att säga till dig när det är dags- detta skall du kunna kräva av din veterinär. Du får vanligtvis ett separat rum med egen utgång. Djuret får en spruta som gör att den först bara somnar. En stund senare får hunden/katten en liten nål insatt i ett kärl på frambenet och avlivningsvätskan sprutas in. Allt medans djuret sover och märker inget. Andningen stannar och vi kontrollerar att hjärtat stannat. Du får sedan stanna så länge du vill och ta farväl.
 
Kaniner och andra smådjur avlivas med ett mycket snabbt stick i bukhålan. Djuret kan känna ett övergående stick och somnar sedan långsamt. Ibland träffar nålen ett vitalt organ i buken och då kan insomningen ske snabbt.
 
Efteråt
Du får välja mellan att ta hem din vän eller välja kremering på Hässleholms djurkrematorium. Du kan få tillbaka askan efter just ditt djur eller så sprids den i minneslunden utanför krematoriet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved