Välj stad

Välkommen till Evidensia Djurkliniken Nacka

Planiavägen 11
131 54 Nacka

Öppettider

Måndag - torsdag 7.00 - 21.00
Fredag 7.00 - 17.00

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 08 - 716 52 53
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Kastrationer

 
KIRURGISK KASTRERING INNEBÄR ATT TESTIKLARNA TAS BORT PÅ HANDJUR OCH ATT LIVMODER OCH ÄGGSTOCKAR OPERERAS BORT PÅ HONDJUR.

Kastrering kan som regel utföras på djur från 6 månaders ålder. På operationsdagen kommer djuret in på morgonen och går som regel hem tidigt på eftermiddagen. Glöm inte att djur som skall opereras skall komma in fastande, kaniner och marsvin undantagna.
 
Vid tidig kastrering av tikar (före andra löpet) minskas risken för juvertumör. Kastrationen innebär även att man eliminerar risken för livmoderinflammation vilket är en allvarlig sjukdom som drabbar ca en av fyra tikar.
Hos hanhundar innebär kastrering minskad risk för prostatabesvär samt vissa tumörformer i ändtarmsöppningen. Om man är osäker på om man vill kastrera sin hanhund kan man prova en kemisk kastrering med Suprelorin, ett chip som injiceras under huden. Effekten varar i ca 6 månader.
 
Läs mer om kastrering på hund.
www.agria.se/hund/artikel/kastrera-din-hund »
« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved