Välj stad

Välkommen till Evidensia Djurkliniken Norrköping

Linnégatan 38
602 23 Norrköping

Öppettider

Måndag: 08.00 - 17.30
Tisdag: 08.00 - 19.00
Onsdag, torsdag: 08.00 - 17.30
Fredag: 08.00 - 17.00

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 011 - 15 98 10
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Kyla, snö och mörker

 
Kallt ute
Det är individuellt hur mycket kyla våra hundar och katter tål. En del har mycket päls, andra ingen alls. En hund ska normalt klara av en promenad i vinterkyla, men den måste vara i rörelse. Blir den stillastående börjar den snart frysa. Börjar din hund skaka fryser den troligen, men skakningarna är också ett sätt att få igång cirkulationen och därmed hålla sig varm. Har du en hund som fryser lätt kan det vara bra med en jacka eller tröja. 
Även våra katter tål kyla olika mycket. Vissa går inte ut alls, en del tycker det är skönt att komma ut en kort stund medan andra tycker om att vara ute länge även om det är kallt. Alla katter bör ha möjlighet att komma in i värme när det är minusgrader ute. Kattens öron och trampdynor är känsliga och kan förfrysas.
 
Tassar på vintern
Vintertid är det många av våra vägar som saltas. Våra hundars tassar är känsliga och de kan bli torra och spruckna av vägsaltet. Därför är det är bra om man kan undvika att gå på de saltade vägsträckorna. Om man promenerat med sin hund på ställen med vägsalt ska man skölja tassarna fria från salt och torka dem noga efteråt. Att torka tassarna är viktigt då fukt och värme ökar risken för svampinfektion. Om hundens tassar ändå skulle bli torra och spruckna är det bra att smörja in dem med tassalva. Tassalva kan också användas i förebyggande syfte. Det finns bra salvor att köpa i vår butik. Det är irriterande för hunden när det fastnar snö och is på tassarna. Klipp pälsen mellan tår och trampdynor för att undvika problemet. Har snö- och isklumpar fastnat kan de lösas upp med ljummet vatten. Glöm inte att torka tassarna noga efteråt!
 
Mörker
Höst och vinter är det mörkt ute och våra husdjur syns inte så bra. Tänk på att använda reflexer, till exempel reflexhalsband, till ditt djur! Det är ett lätt sätt att undvika olyckor. Reflexer finns att köpa i vår butik.
 
 
 
 
 
 
 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved