Välj stad

Välkommen till Evidensia Djurkliniken Norrköping

Linnégatan 38
602 23 Norrköping

Öppettider

Måndag: 08.00 - 17.30
Tisdag: 08.00 - 19.00
Onsdag, torsdag: 08.00 - 17.30
Fredag: 08.00 - 17.00

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 011 - 15 98 10
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Temperaturmätning

 
Ta tempen!
Det räcker inte att känna efter om djurets nos är torr utan vi vill att ni mäter febern med termometer. Det går bra att använda en vanlig termometer för människor. Hundars och katters temperatur mäts alltid i ändtarmen. Djuret bör vila en stund innan temperaturen mäts. Det är bra om någon kan hjälpa till att hålla djuret stilla. Smörj in termometern i lite vaselin eller  liknande. Flytta hundens/kattens svans lite åt sidan och för sedan in termometern 1,5 - 2,5 cm (beroende på djurets storlek) i ändtarmen. De flesta digitala termometrar piper när temperaturen är uppmätt. Det brukar ta 1-2 minuter, men det finns även snabbare termometrar på marknaden.
 
Det är bra att mäta temperaturen ibland när djuret är friskt så att du vet dess normaltemperatur. Både hundar och katter har normalt en temperatur mellan 38 och 39 grader. Är den högre ska du kontakta veterinär. Det finns digitala termometrar att köpa i klinikens butik
Att mäta temeraturen på sitt husdjur.

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved