Välj stad

Välkommen till Evidensia Djurkliniken Norrköping

Linnégatan 38
602 23 Norrköping

Öppettider

Måndag: 08.00 - 17.30
Tisdag: 08.00 - 19.00
Onsdag, torsdag: 08.00 - 17.30
Fredag: 08.00 - 17.00

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 011 - 15 98 10
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Värme & algblommning

 
Värme
När det är varmt ute är det viktigt att se till att våra djur alltid har god tillgång till vatten, så att de inte riskerar att bli uttorkade. Hundar är känsliga för värme. De kan inte reglera temperaturen genom svettning på samma sätt som vi människor utan de svettas bara genom tassar och mun. Blir hunden för varm börjar den flåsa och blir stressad. Går det för långt kan den få värmeslag med bland annat flåsande, stirrighet, orolighet, vinglighet och svimning som symptom. Om din hund är påverkad av värmen bör du kyla ner den med vatten, till exempel genom att blöta ner handdukar och svepa in den i eller bada den om det finns möjlighet till det . Har den symtom på värmeslag ska du alltid kontakta veterinär!
 
Djur i bil
Det behövs inte så höga temperaturer ute för att det ska bli varmt i en parkerad bil. Står solen på blir temperaturen i fordonet redan efter en kort stund så hög att hunden lider av den och detta oavsett om någon eller några rutor lämnats öppna. Luftcirkulationen blir ändå otillräcklig och temperaturen alldeles för hög. Alltså: Lämna inte din hund i bilen! Katter tål värme bättre än hundar, men även katter drabbas av värmeslag och bör inte lämnas i varma bilar. Du får inte lämna hund eller katt utan tillsyn i ett fordon om det är möjligt att temperaturen går över +25°C eller under -5°C.
 
Algblomning
De algblomningar som förekommer i Sverige orsakas vanligen av blågröna alger. Blomningen kan ske när vattentemperaturen är mellan +15 och +23 grader och är vanligast under juli-september. Under algblomningen kan de blågröna algerna producera toxiner som är giftiga för människor och djur. Miljö- och hälsoskyddskontoret rekommenderar att du inte badar alls i algbemängt vatten. Vanligen ser man på vattnet när man inte bör bada. Det blir grumligt och färgat av algsamlingarna. Hundar, andra husdjur och barn är extra känsliga. Symptom på algförgiftning/algtoxinförgiftning hos hundar är allmän oro, darrighet, diaréer och kräkningar. Höga doser kan leda till döden. Om du tror att ditt husdjur blivit algförgiftat ska du snarast kontakta veterinär.
 
 
 
 
 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved