Välj stad

Välkommen till Evidensia Djurkliniken Norrköping

Linnégatan 38
602 23 Norrköping

Öppettider

Måndag: 08.00 - 17.30
Tisdag: 08.00 - 19.00
Onsdag, torsdag: 08.00 - 17.30
Fredag: 08.00 - 17.00

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 011 - 15 98 10
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Antibiotikaanvändning

 
Antibiotika används vid behandling av sjukdomar som orsakas av bakterier och är inte verksamt vid infektioner orsakade av virus, parasiter eller svamp. På grund av en under många år alltför frikostig användning så har ett flertal bakterier utvecklat motståndskraft - resistens - mot många antibiotikasorter. Detta gör antibiotikan verkningslös för både djur och människor som drabbas av sjukdom orsakade av dessa bakterier. Vi måste på alla sätt motverka den ökande utvecklingen av resistens och på Djurkliniken Norrköping är vi därför restriktiva med användandet av antibiotika.
 
Det innebär att vi:
 
  • Använder antibiotika vid konstaterad eller starkt misstänkt bakteriell infektion, som djurets immunförsvar inte klarar av att bekämpa.
  • Använder antibiotika i samband med vissa större operationer.
  • Använder smalspektrig antibiotika i så stor utsträckning som möjligt.
  • Inte behandlar med antibiotika i förebyggande syfte, till exempel efter operationer.
  • Inte förskriver antibiotika vid öroninfektioner orsakade av annat än bakterier, vid mindre sårskador eller vid feber som inte orsakas av en bakteriell infektion.
  • Inte förskriver antibiotika per telefon.
 

I vårt välutrustade laboratorium kan vi själva undersöka vilken typ av bakterie det är som finns i till exempel ett sår. Sedan vi konstaterat vilken typ av bakterie det är kan vi sätta in rätt antibiotika till den specifika bakterien. I och med att vi tar de här proverna undviker vi att använda antibiotika med brett spektrum och minskar därmed risken för att antibiotikaresistenta bakterier ökar.
Vi är naturligtvis även mycket noggranna när det gäller hygienen på kliniken för att undvika att infektioner uppstår i samband med sårvård, operationer med mera.
 
Restriktiv antibiotikaanvändning på Djurkliniken Norrköping.
 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved