Välj stad

Välkommen till Evidensia Djurkliniken Norrköping

Linnégatan 38
602 23 Norrköping

Öppettider

Måndag: 08.00 - 17.30
Tisdag: 08.00 - 19.00
Onsdag, torsdag: 08.00 - 17.30
Fredag: 08.00 - 17.00

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 011 - 15 98 10
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Hygienpolicy

 
Vårdhygien är en viktig del av vårt arbete. Vårdhygien är viktigt för patientsäkerheten, vårdpersonal, ur samhällsperspektiv och för dig som djurägare. Det handlar om att smittämnen inte ska kunna smitta andra djur eller människor, likaså att människor inte ska överföra smittsamma ämnen till våra patienter, djuren. Minskning och genomtänkt antibiotikaanvändning är en viktig del av vårdhygienarbetet. Här på kliniken är vi tre utbildade och certifierade hygienombud men alla som arbetar här arbetar efter klinikens hygienrutiner.

God handhygien, rena arbetskläder och ren omgivning är viktigt för att motverka spridning av infektioner. All personal bär rena kortärmade arbetskläder för att lätt kunna rengöra händer och armar.  Vi spritar händerna före och efter patientkontakt och mellan olika moment i undersökningen. Vi har inga smycken på händer eller armar (de kan samla smuts och bakterier). Naglar hålls korta och utan nagellack. Långt hår hålls uppsatt. När det behövs använder vi handskar t.ex. alltid vid hantering av sår.

Ibland behövs ytterligare åtgärder bland annat vid virussjukdomar, bakterieinfektioner och zoonosrisk. Då använder vi plastförkläde, skoskydd, handskar och ibland ytterligare skyddskläder som t.ex. visir. Redan vid telefonkontakten med djurägaren tänker vi vårdhygien. Finns det smittrisk vid besöket? Om så är fallet ber vi att djurägaren inte tar med djuret in i väntrummet vid anmälan utan att djuret tas in direkt på ett undersökningsrum. Om man ska komma med en patient med ett sår ber vi t.ex. ägaren till små djur att de bär in djuret. På större djur kan man t.ex. skydda ett sår på tassen med en strumpa och påse.

Våra hygienrutiner omfattar även rengöring av utrustning och omgivning. Vi torkar t.ex. av undersökningsbord och burar med rengörande- och desinfekterande medel mellan varje patient. Vi har en diskdesinfektor för diskning av instrument och en autoklav för sterilisering av instrument som t.ex. används under operation. Minskad och genomtänkt antibiotikabehandling är en viktig fråga att arbeta med både inom humanvården och inom veterinärvården. Man ser att allt fler bakteriestammar utvecklar motståndskraft mot antibiotika och vanliga sjukdomar blir allt svårare att behandla. En orsak är överanvändning av antibiotika. Användningen driver utvecklingen av bakteriernas motståndskraft -resistens- och hotar patientsäkerheten i hela världen för människor och djur.
 
 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved