Välj stad

Välkommen till Evidensia Djurkliniken Norrköping

Linnégatan 38
602 23 Norrköping

Öppettider

Måndag: 08.00 - 17.30
Tisdag: 08.00 - 19.00
Onsdag, torsdag: 08.00 - 17.30
Fredag: 08.00 - 17.00

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 011 - 15 98 10
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Operation

 
Operation på Djurkliniken Norrköping.
Varje dag utför vi ett flertal olika operationer. Från enklare sårskador till avancerade bukoperationer. Ben- och ledkirurgi remitterar vi vanligen till ortoped på djursjukhus. Vår narkosutrustning är modern och säker och vår operationspersonal är grundligt utbildad i anestesi. Alla större ingrepp sker med gasnarkos och avancerad narkosövervakning som mäter blodtryck, syre- och koldioxidmättnaden i blodet samt kontrollerar hjärtfunktionen. Vid varje narkos tar vi hänsyn till ditt djurs allmäntillstånd, sjukdom, ålder och ras.

Operationspatienterna tas emot samma morgon de ska opereras enligt avtalad tid. Om Ditt djur är hos oss för första gången ber vi Dig fylla i patientuppgifterna på den blankett som finns i receptionen. Du kan även skriva ut den hemma och ta med ifylld vid ditt besök, blanketten hittar du här: www.evidensia.se/djurkliniken-norrkoping/infor-besoket . Vid inlämnandet träffar du en veterinär och/eller en djursjukvårdare som går igenom vad som ska ske under dagen. Du får även en tid för hemgång.
 
Ditt djur får sedan komma in på vår dagstationärsavdelning där det blir omhändertaget tills det är dags för operation. Efter operationen får det komma tillbaks till sin bur och kan i lugn och ro vakna upp. Vi har ett separat rum för katter. Många djur har även dropp under några timmar. Efter uppvaknandet tas hundarna ut för att sträcka på benen och tömma blåsan.
 
Ditt djur kan för det mesta hämtas hem samma eftermiddag efter ett samtal med den veterinär som opererat eller en djursjukvårdare. Under det samtalet får du veta hur det gått under dagen och information om eftervården av ditt djur och kan ställa frågor.
 
Att tänka på när ditt djur ska opereras
Prata med ert försäkringsbolag i förväg och förvissa er om att försäkringen är giltig och att den gäller för den aktuella behandlingen och hur mycket som finns kvar att utnyttja. Ta med djurets försäkringsnummer om du inte har lämnat detta tidigare. Meddela senast vid inlämningen av ditt djur om kostnaden ska direktregleras med försäkringsbolaget. Vi tar ut en administrativ avgift för att göra direktreglering med ert försäkringsbolag åt er under dagen. Direktreglering innebär att försäkringsbolaget ersätter direkt till oss och ni slipper lägga ut hela summan för att sedan skicka kvitto till ert försäkringsbolag och få tillbaka ersättningen senare.
 
Hundar och katter bör vara fastande inför en operation/sövning. Det innebär att de ej ska ha ätit full portion på 12 timmar, men kan i många fall få äta en mindre portion tidigt på morgonen innan besöket. I samband med tidsbokningen kommer vår personal informera om vad som gäller i det enskilda fallet. Djur som ska opereras ska alltid ha fri tillgång till vatten. Hundar ska vara väl rastade innan de lämnas hos oss. De bör också badas innan operationen. Använd gärna ett bakteriedödande schampo. Det finns att köpa hos oss och på apotek.
 
Observera att mindre djur som kaniner och marsvin får/ska äta hela tiden. Vi vill att ni tar med en påse med lite hö och den mat era djur är vana vid när ni lämnar dem hos oss inför operation.

Varför kan det behövas ta ett blodprov innan narkos?
Om ditt djur ska genomgå en behandling som innebär narkos rekommenderar vi att man tar ett så kallat PreOp (preoperativt blodprov). Det är samma sorts prov som din läkare skulle ta om du själv skulle genomgå en narkos. Med hjälp av det här provet får vi bättre information om i vilket tillstånd ditt djurs inre organ befinner sig (lever- och njurenzymer, blodsocker, vätskebalans) samt om ditt djur har någon infektion, blodbrist eller koagulationsstörning. Detta prov utesluter naturligtvis inte risken för komplikationer, men risken minskar ju mer information om djurets hälsa vi har. Provet analyseras på plats i Klinikens eget lab.
 
För alla vårdkostnader sker betalning med kort i anslutning till besöket, från 1/11 2016 är vi kontantfria. Vi kan tyvärr inte erbjuda vård mot kredit eller faktura. Om ni vill dela upp betalningen erbjuder vi ett alternativ via Resurs Bank. Ansök om kredit hos dem här: apponline.resurs.com/form/se8920
Eller så hjälper vi er på plats hos oss på kliniken. Läs mer om villkoren  under fliken; www.evidensia.se/djurkliniken-norrkoping/verksamheten/betalning-och-forsakring

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved