Välj stad

Välkommen till Evidensia Djurkliniken Norrköping

Linnégatan 38
602 23 Norrköping

Öppettider

Måndag: 08.00 - 17.30
Tisdag: 08.00 - 19.00
Onsdag, torsdag: 08.00 - 17.30
Fredag: 08.00 - 17.00

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 011 - 15 98 10
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Sista stunden

 
Som djurägare kommer vi alla till den dag då vi måste fatta det svåra beslutet att låta vårt djur få somna in. Det är oftast när djuret blir gammalt och börjar få problem med inre organ men det kan även vara så att din vän får en obotlig sjukdom eller skada. Vi vet att det är ett svårt beslut att fatta. Tänk då att det är ett privilegium djuren har att få somna in stilla och lugnt utan smärta. Även om det känns tungt att skiljas från sitt djur kan det kännas bra att veta att man kan hjälpa sin vän att slippa onödigt lidande och sluta på ett värdigt sätt. Vi som arbetar på djurkliniken har alla varit i samma situation med våra egna djur och vet hur det känns. Vi försöker alltid göra vårt bästa för att det ska gå lugnt och fridfullt tillväga.
 
 
 
Hur går det till?
När du kommer till oss så anmäler du dig i receptionen. Det är bra om du redan vid inskrivningen vet om du vill vara med eller inte. Många väljer att vara med men det är fullt förståeligt om du inte orkar vara närvarande. Vid inskrivningen kommer du att få skriva under ett intyg som ger oss tillstånd att låta ditt djur somna in.
Efteråt får du stanna kvar hos din vän så länge du känner att Du behöver. När du går tar vi hand om ditt djur på det sätt som du har önskat.
 
Vad sker efteråt? Hur gör man med det praktiska?
Det finns tre alternativ att fundera över:
 
Begravning
Vänd er till Kommunens miljökontor för att ta reda på vilka villkor som gäller för begravning av smådjur i egna trädgårdar. Det finns även ett antal djurkyrkogårdar som man kan ta kontakt med. Om du väljer begravning så tar du med dig djuret hem efteråt.
 
Kremering
Vi hjälper dig gärna att ordna med kremering. Djuren hämtas en gång i veckan till Kullsäters Smådjurskrematorium i Rimforsa. Priset på kremering beror på hur stort ditt djur är.
 
Separat kremering
Vid en separat kremering får du tillbaka askan efter ditt eget djur i en liten träurna. Askan efter ett kremerat djur kan riskfritt förvaras, grävas ner eller strös ut. Det tar ca tre veckor innan urnan kommer tillbaks till Kliniken. Nä den kommit ringer vi dig och du kan komma och hämta den. Separat kremering kostar extra och priset är beroende på hur stort djuret är.

Kullsäters smådjurskrematorium och djurminneslund.

Fullmakt för utskrift för tillfällen då någon annan än djurägaren närvarar vid avlivning av husdjur.

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved