Välj stad

Välkommen till Evidensia Djurkliniken Norrköping

Linnégatan 38
602 23 Norrköping

Öppettider

Måndag: 08.00 - 17.30
Tisdag: 08.00 - 19.00
Onsdag, torsdag: 08.00 - 17.30
Fredag: 08.00 - 17.00

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 011 - 15 98 10
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Vaccination

 
Vaccinationsrutinerna för våra djur kan ändras beroende på hur smittsituationen i landet ser ut. Vi håller oss uppdaterade med de senaste rönen och anpassar våra vaccinationsrutiner utifrån FASS rekommendationer och gör även en individuell riskbedömning.
Att tänka på inför vaccinationen
Djuret ska vara friskt vid vaccinationstillfället. Inälvsmaskar och deras larver kan påverka immunsystemet och leda till ett sämre vaccinationsskydd. Om du misstänker att din hund/katt har mask kan det därför vara bra att avmaska ca en vecka innan vaccinationen.

Drop-in vaccination
Tiderna för vaccinations-drop-in är under normala arbetsveckor:
Måndag – torsdag: 09.00 – 11.30 samt 14.00 – 16.30.
Fredag: 9.00 - 11.30 samt 14.00 - 16.00.

Drop-in vaccinationer gäller ej rabies, leptospira, herpesvaccin eller den vaccination som ges vid 12 veckors ålder, eller om det är första gången hunden/katten är hos oss. Vid dessa tillfällen behövs det bokas en tid vilket för det mesta går med kort varsel.
Evidensiaplus, kundklubb med många förmåner för ditt djur.
I vår kundklubb får du hälsotips, fina erbjudanden och kloka råd, så bli medlem i Evidensiaplus redan idag!

Varje gång du vaccinerar ditt djur får du en stämpel i ditt bonuskort.
Hund
Grundvaccinering mot Parvo, Valpsjuka och Hepatit ges vid åtta veckors ålder (sker oftast innan valpen lämnar uppfödaren). Andra vaccination mot Parvo, Valpsjuka och Hepatit vid tolv veckors ålder. Revaccination vid 1 års ålder. Därefter vaccination mot Parvo, Valpsjuka och Hepatit vart tredje år.
 
Vaccination mot kennelhosta rekommenderas till hundar som lever i hundrika miljöer, tävlar eller vistas på hundpensionat. Vaccination årligen.
 
Leptospiros rekommenderas till hundar som ska åka utomlands. En vaccinering var 6-12 mån. vid regelbundet resande. Revaccinering bör helst göras strax före resan.
 
Vaccination mot rabies ges till hundar och katter som ska med på resor och sedan återkomma till Sverige. Första vaccination kan ges tidigast vid tre månaders ålder . Djuret får resa utomlands först tre veckor efter grundvaccineringen är klar. Beroende på vaccintillverkare kan grundvaccineringen ibland bestå av två vaccinationer med 3-4 veckors mellanrum. I så fall räknas de tre veckorna efter andra vaccinationen.
 
Parvoviruset är mycket smittsamt och kan vara livshotande. Det ger framför allt kraftig diarré och smittan sprids via avföring. Parvoviruset är spritt över hela landet och mycket motståndskraftigt. Därför är alla hundar nästan ständigt utsatta för smittorisk.
 
Valpsjuka och Hepatit (Smittsam Leverinflammation, HCC) är båda mycket allvarliga virussjukdomar som kan drabba hundar i alla åldrar. Man vaccinerar alltid mot båda samtidigt.
 
Hundägare som ställer ut sina hundar är skyldiga att ta reda på vilka rekommendationer de olika klubbarna har och anpassa sig efter dessa!
 
Vaccinera din hund och katt på Djurkliniken Norrköping.
Katt
Grundvaccinering mot Kattpest och Kattsnuva bör ges vid 8 veckors ålder och den andra sprutan 3-4 veckor senare. Revaccination vid 1 års ålder. Därefter vaccination varje år för skydd mot kattsnuva och vart tredje år för skydd mot kattpest.
 
Kattpest är en vanlig, mycket smittsam sjukdom hos katter i alla åldrar. Sjukdomen orsakas av ett parvovirus och ger hög dödlighet. Virus sprids genom kontakt med infekterade katter, främst via urin och avföring.
 
Kattsnuva är ett samlingsnamn på olika luftvägsinfektioner orsakade av bakterier eller virus. Kattsnuva är mycket smittsam och synnerligen allvarlig för katten.
 
Det är viktigt att även innekatter vaccineras, då de i motsats till utekatter inte utsätts för naturlig smitta som kan underhålla en viss immunitet. En oskyddad innekatt kan insjukna, genom att man själv dragit hem smitta via avföring och urin som kan ha fastnat på skorna.
 
 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved