Välj stad

Välkommen till Evidensia Djurkliniken Nyköping

Spinnarvägen 3
611 37 Nyköping

Öppettider

Måndag, torsdag: 8.00 - 18.00
Tisdag, onsdag, fredag: 8.00 - 17.00
Telefonen öppnar 7.30

Kontakta oss

Tel: 0155 - 26 73 60
”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

oktoberkampanj- kolla knölen!

har din hund eller katt knölar?
Boka tid för "koll knölen"!

Vi bjuder på den kostnad som avser analysen- värde 356:-


Välkommen att boka tid! 

 

Kolla knölen. 

Knölar i hud och underhud på hund och katt är en vanlig orsak till besök hos oss på kliniken.

Vanligtvis tar vi då ett cellprov på knölen med en nål för att få en första bedömning om de är en elakartad eller godartad förändring. Då vet man också hur stora marginaler man behöver ha vid en eventuell operation.
Oftast går det utmärkt att ta detta första prov utan bedövning. I vissa fall bedöms att en operation behöver göras, utan att först ta prov.

Vid en operation kan hela nybildingen skickas för analys. Då får man veta vad för sorts knöl det var, elakartad eller godartad, om den är borttagen i sin helhet eller om det finns risk att den har spridit sig eller om man behöver göra ytterligare operationer.

Nuförtiden finns även strålning och kemoterapi för våra husdjur. Knölar i juver på tik och katta är lite annorlunda. Där är det inte relevant att ta ett prov med nål utan där rekomenderar man operation.
I vissa fall på hund och alltid på katt, behöver man göra ett större ingrepp och ta bort en del av juvret eller en hel juverrad.

Ta för vana att känna igenom din hund och katt regelbundet. Tikar kan få svullnader och knöligher i juvret vid olika peioder beroende på löp och skendräktighet men de skall försvinna efter en tid. Kvarstår de rekomenders ett besök hos veterinär.
Och kom ihåg din hanhund- han kan också få knölar i juvret, även om det är mycket ovanligt.  

Anna Bergström
Chefsveterinär                 

 
 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved