Välj stad

Välkommen till Evidensia Djurkliniken Nyköping

Spinnarvägen 3
611 37 Nyköping

Öppettider

Måndag, torsdag: 8.00 - 18.00
Tisdag, onsdag, fredag: 8.00 - 17.00
Telefonen öppnar 7.30

Kontakta oss

Tel: 0155 - 26 73 60
”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Kastration hankatt

 
Många hankatter börjar bli könsmogna vid ett halvårs ålder, gärna om tiden infaller i början av året då dagarna blir längre och ljusare.
Den okastrerade hankatten är mer benägen att försvara sitt revir mot andra katter och driver också längre iväg hemifrån i jakten på en löpande honkatt.

De flesta väljer även att låta kastrera sin innekatt då könsdriften kan vara påfrestande och kattens urin har en starkare och fränare lukt. Från ca 6 månades ålder kan den friska hankatten kastreras.
För att minimera risken för kräkningar vid narkosen ska din katt fasta från midnatt kvällen före men får dricka vatten samma morgon.Vid ankomsten till kliniken tar veterinären emot och undersöker din katt för att kunna bedöma att han är god form för att sövas och opereras och att testiklarna ligger på plats i pungen. Gratis kloklippning erbjuds om du så önskar.Nu är det dags för katten att följa med till operationsavdelningen där han får både lugnande, smärtstillande och sövande injektioner.
Kastration hankatt på Djurkliniken Nyköping.
Att ge smärtstillande redan före ingreppet optimerar effekten under och efter operationen.När hankatten är sövd rakas och tvättas området vid tesiklarna. Testiklarna opereras bort och de två små hudsnitten i pungen läker utan stygn. I de flesta fall behöver inte katten ha krage under läkningstiden. Hos oss arbetar erfarna anestesiutbildade leg. djursjukskötare på operation. Det är deras uppgift att förbereda, söva, övervaka och ta hand djuren till det är dags för hemgång. När operationen är klar får din katt vakna lugnt och försiktigt nedbäddad i sin bur under djursjukskötarens uppsikt.

Det är först när din hankatt är helt vaken och operationssåret kontrollerat som han kan åka hem.
Du får både muntliga och skriftliga hemgångsråd vilka bör följas strikt för optimal läkning och återhämtning.Under de närmaste dagarna efter operationen bör din katt vara inomhus för att återhämta sig. Han ska inte ansträngas, undvika att hoppa eller leka då vävnaden behöver läka under minimal belastning.
Operationsåren kontrollerar du dagligen. Det ska läka utan svullnad, rodnad, blödning, vätskeutträde och/eller påtaglig ömhet.

Om du är osäker på hur läkningen fortskrider eller om han slickar intensivt i operationsåret vilket kan tyda på att läkningen stannat av kontaktar du oss för råd och eventuell läkningskontroll.
« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved