Välj stad

Välkommen till Evidensia Djurkliniken Nyköping

Spinnarvägen 3
611 37 Nyköping

Öppettider

Måndag, torsdag: 8.00 - 18.00
Tisdag, onsdag, fredag: 8.00 - 17.00
Telefonen öppnar 7.30

Kontakta oss

Tel: 0155 - 26 73 60
”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Kastration honkatt

 
En honkatt kan börja löpa från ca 6 månaders ålder, framför allt om det infaller i början av året då dagarna blir ljusare och längre.

Många väljer att låta kastrera sin halvårsgamla katt vilket kan vara att föredra om man bestämt sig för att inte ha kattungar. Även innekatter kan vara praktiskt att ha kastrerade då löpperioderna kan vara påfrestande för både katten och övriga familjen.

Att kastrera under pågående löp undviker man då detta medför en något ökad blödningsrisk. Vid kastrering av en honkatt opereras både äggstockar och hela eller del av livmoder bort vilket medför att katten varken kommer att löpa eller kunna bli dräktig.För att minimera risken för kräkningar vid narkosen ska din katt fasta från midnatt kvällen före men får dricka vatten samma morgon.

Vid ankomsten till kliniken tar veterinären emot och undersöker din katt för att kunna bedöma att hon är god form för att sövas och opereras.

Gratis kloklippning erbjuds om du så önskar.
Katrera din honkatt på djurkliniken Nyköping.
Nu är det dags för katten att följa med till operationsavdelningen där hon får både lugnande, smärtstillande och sövande injektioner. Att ge smärtstillande redan före ingreppet optimerar effekten under och efter operationen.När honkatten är sövd rakas och tvättas buken.

Din katt flyttas in till operationssalen där steriltvätt sker och veterinären väntar. Kirurgen dukar in katten i sterila dukar och operationen kan börja.Hos oss arbetar erfarna anestesiutbildade leg. djursjukskötare på operation. Det är deras uppgift att förbereda, söva, övervaka och ta hand djuren till det är dags för hemgång. Pulsen och blodets syremättnad monitoreras av övervakningsinstrument under operationen och din katt får även extra syrgas via nosen för att optimera syresättningen.

När sista stygnet är satt och dukarna tagits av får katten vakna lugnt och försiktigt nedbäddad i sin bur under djursjukskötarens uppsikt. Det är först när hon är helt vaken och operationssåret kontrollerat som hon kan åka hem. Ofta är det under eftermiddagen. Du får både muntliga och skriftliga hemgångsråd vilka bör följas strikt för optimal läkning och återhämtning.

För att bibehålla smärtlindringen under de närmaste dagarna får du med ett recept att hämta ut på apoteket. Under de närmaste dagarna efter operationen bör din katt vara inomhus för att återhämta sig. Hon ska inte ansträngas, undvika att hoppa eller leka då vävnaden behöver läka under minimal belastning.

Operationsåret kontrollerar du dagligen. Det ska läka utan svullnad, rodnad, blödning, vätskeutträde och/eller påtaglig ömhet.

Om du är osäker på hur läkningen fortskrider kontaktar du oss för råd och eventuell läkningskontroll. I det flesta fall kan veterinären sy huden med tråd som försvinner av sig själv. Det innebär att din katt oftast slipper krage och inte behöver komma tillbaka för stygntagning. Normalt läker huden på 10-12 dagar.
« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved