Välj stad

Välkommen till Evidensia Djurkliniken Nyköping

Spinnarvägen 3
611 37 Nyköping

Öppettider

Måndag, torsdag: 8.00 - 18.00
Tisdag, onsdag, fredag: 8.00 - 17.00
Telefonen öppnar 7.30

Kontakta oss

Tel: 0155 - 26 73 60
”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Operation

 
Till operation bokas patienter dagligen måndag till torsdag. Akuta operationer sker alla vardagar vid möjlighet och behov. Vi utför mjukdelskirurgi som exempelvis kastrationer av hundar och katter, honor som hanar, nybildningar i hud och juver, bukkirurgi och mycket mer

Inför operation

När Din hund/katt ska genomgå ett kirurgiskt ingrepp är det viktigt att pälsen och huden är ren och så fri från infektioner och sår som möjligt.
Om det har gått en tid mellan undersökning och operation bör Du själv undersöka huden efter ökade rodnader och tecken på hudinfektioner. Då kan det vara säkrast att behandla huden först. Det är också viktigt att känna till att en anestesi (narkos) alltid innebär en viss risk för djuret.

Vi har uppdaterade anestesimedel att tillgå, modern övervakningsutrustning och anestesiutbildade legitimerade djursjukskötare som inducerar och övervakar narkosen, så risken är mycket liten.
Operation på Djurkliniken Nyköping.
Djuret kan ha någon underliggande sjukdom utan att visa symptom eller kan vara överkänslig för narkosmedlet.

Vid alla kirurgiska ingrepp finns även en viss risk för komplikationer i själva operationsområdet, t ex infektioner och bristningar som kan fördröja sårläkningen. Att infektioner inte går att undvika helt beror bland annat på att djuret har bakterier i huden som trots noggrann steriltvätt kan överleva.

Det finns även bakterier i vår omgivning som kan kontaminera (”smitta ner”) operationsområdet. Infektioner som uppträder efter ett kirurgiskt ingrepp beror ofta på att djuret har kommit åt att slicka på såret. Eller att såret sitter i ett rörligt område som t ex på halsen eller nära en led vilket orsakar förskjutningar i såret som kan göra att bakterier kommer in. Risken för infektioner ökar i områden med mycket bakterier som t ex munhåla eller i området runt analöppningen. Risken ökar även vid operationer i redan skadad, inflammerad och/eller kontaminerad (smittad) vävnad som t ex bitskador eller livmoderinflammation.

Infektioner uppstår även lättare vid operationer där man tar bort en stor mängd vävnad som t ex vid juvertumörsoperationer.
Symptom på infektion är oftast svullnad, rodnad, ömhet, värme eller varflöde. Det kan också vara fördröjd sårläkning eller ansamling av sårvätska. En infektion kan ibland leda till att man måste göra ett nytt ingrepp.

För att Ditt djur ska ha de bästa förutsättningar för optimal sårläkning och återhämtning är det viktigt att:

Ditt djur inte får något att äta efter midnatt natten innan ingreppet då det annars finns risk för att djuret kräks i samband med sövningen.
Hunden/katten ska dock ha tillgång till friskt vatten tills Ni kommer till djurkliniken. Om Ditt djur är under 6 månader så fråga personalen om hur länge det ska vara utan mat.
 

Din hund är välrastad samma morgon som ingreppet ska ske.

Hundar som ska genomgå ett kirurgiskt ingrepp schamponeras 1-2 dagar innan operationen. Om man gör det för tätt inpå kan det istället öka risken för infektioner.

Katter ska inte badas.
 

Du följer instruktioner för eventuella medicineringar inför operationen och även informerar personalen om Ditt djur redan står på någon medicin. Det gäller även om det har gjort det en längre tid och även om det är vi som har skrivit ut den.
 

Du noga följer de muntliga och skriftliga hemgångsråd som ges när Ditt djur hämtas. Vid operationsintaget får Du först skriftligen svara på ett antal frågor inför narkosen och sedan träffa en av dagens kirurger som stämmer av vad som ska göras och kontrollerar att allt är som det ska inför narkosen och ingreppet.

Sedan tar vi Ditt djur med till operationsavdelningen där hon/han får både lugnande och smärtstillande inför ingreppet.

Alla djur placeras i separata burar i ett tyst och lugnt rum med dämpad belysning och Ditt djur får en preliminär turordning.

Under längre narkoser kopplas ett intravenöst dropp och smärtlindring ges kontinuerligt vid behov. När Ditt djur är tillräckligt vaken är det dags att hämta. Vi ringer Dig eller så har vi redan på morgonen bestämt en tid för hemgång.

Då får Du träffa en sköterska som ger skriftliga instruktioner och muntliga råd om konvalescens perioden efter operationen.

Har Du frågor eller funderingar, ring gärna oss på kliniken på telefon 0155 - 26 73 60.

« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved