Välj stad

Välkommen till Evidensia Djurkliniken Nyköping

Spinnarvägen 3
611 37 Nyköping

Öppettider

Måndag, torsdag: 8.00 - 18.00
Tisdag, onsdag, fredag: 8.00 - 17.00
Telefonen öppnar 7.30

Kontakta oss

Tel: 0155 - 26 73 60
”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Vaccination

 
Om ditt djur har vaccinerats hos oss tidigare och i övrigt är friskt har vi drop-in dagligen kl. 14.00 till 16.00. Dessa vaccinationer utföres av djursjukvårdare.

Obs! Detta gäller endast vaccinationer mot valpsjuka, parvo, kattpest och kattsnuva.
 
Om du vill ha vaccinationen införd i passet är vi glada om du beställer tid då endast veterinär får fylla i uppgifter i passet

Att vaccinera sitt djur är ett bra skydd mot sjukdom och smittspridning. Vi på Djurkliniken Nyköping hjälper dig med de vaccintioner ditt djur behöver.
Vaccinera ditt djur på djurkliniken Nyköping.
Följande basvacciner rekommenderas för hund och katt i Sverige idag. Hundar bör vaccineras mot Valpsjuka, Infektiös Hepatit, Parvovirus och Kennelhosta. Kennelhosta ger harklingar och torrhosta ibland så intensivt att hunden kräks upp slem. En hund som har kennelhosta bör inte träffa andra hundar på minst två veckor från insjuknandet.

Katter vaccineras mot kattpest och kattsnuva. Kattsnuva är vanligt i kattpopulationen och smittar lätt. Katter som träffar andra katter, utställningskatter och de flesta utekatter anses extra utsatta. Kattsnuva kan ge täppt rinnande nos, rinnande ögon, nysningar och hosta. En del katter kan få sår i munslemhinnan, feber, inappetens och nedsatt allmäntillstånd.

Grundvaccinering av både hund och katt görs vid 7-8 veckors ålder, efter 12 veckor och vid 1 år. Därefter räcker det att vaccinera vart 3:e år men för att bibehålla skyddet mot kennelhosta och kattsnuva måste man vaccinera årligen.

Vaccin mot kennelhosta och kattsnuva ger oftast ett bra skydd men hunden och katten kan ändå få en lindrigare infektion. Hos en vaccinerad hund eller katt blir symtomen mildare, den tillfrisknar snabbare och sprider mindre smitta jämför med det ovaccinerade djuret. Valpsjuka, Infektiös Hepatit, Parvo och Kattpest är mindre vanliga i Sverige numera tack vare våra vaccinationsrutiner sedan många år.
« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved