Välj stad

Välkommen till Evidensia Djurkliniken Öjebyn

Öjagatan 81
943 31 Öjebyn

Öppettider

Måndag - torsdag 08.00 - 20.00
Fredag 08.00 - 17.00

Kontakta oss:

Tel: 0911 - 665 75
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Rehab

 

Vattenträning
Hos oss finns det möjlighet att träna din hund i en så kallad Water Treadmill, ”vattentraskare” som är ett löpband under vatten. Anpassad vattenträning för din hund kan med fördel användas både som rehabilitering efter skada eller sjukdom samt i förebyggande syfte. Vattennivån och hastigheten på bandet varieras beroende på vilken skada, ålder och dagsform din hund har. Vattnet avlastar lederna samtidigt som det ger ett motstånd vilket ökar hastigheten på rörelsen och ger därmed en effektiv men skonsamt träning.
 
Vid träning efter skada eller sjukdom sker all träning tillsammans med vår sjukgymnast eller rehabassistent.
 
 
Träning i vår ”vattentraskare” passar även friska hundar som behöver träna upp sin kondition och styrka. I mån av tid så har du även möjlighet att komma och träna din hund i vattentraskaren. Inför köp av ett träningskort behövs minst en genomgång samt ett träningsupplägg tillsammans med vår sjukgymnast här på Djurkliniken.
 
Massage och Stretching 
Mjukdelsbehandling – massage innebär att kroppens mjukdelar, muskler, senor och bindväv, masseras. Mjukdelsbehandling kombineras oftast med till exempel muskeltöjning eller mobilisering. Behandlingen leder till att spända och ömmande muskler slappnar av. Regelbunden massage ökar musklernas mjukhet samt bindvävens töjningsförmåga och styrka. Cirkulationen ökar och inaktiva kärl kommer igång, vilket tillför ytterligare näring till vävnader.
 
 
Stretching - Muskeltöjning kan minska smärtan om musklerna är stela i nacken, benen eller ryggen. Innan töjningen måste man först mjuka upp muskulaturen för att förbättra blodcirkulationen. Detta kan man göra genom aktiva övningar som en rask promenad, simning i poolen eller genom massage. Därefter töjs muskulaturen försiktigt av sjukgymnasten. Hundägaren får också lära sig övningar för att man ska kunna töja hundens muskulatur själv. Ofta är töjningar en del av ett helt träningsprogram.
 
Akupunktur
Akupunktur är en gammal terapimetod som innebär att man för in nålar genom huden på särskilda områden som kallas akupunkturpunkter. Olika punkter har olika verkan på olika delar och funktioner i kroppen. När man får behandling med akupunktur används tunna, sterila engångsnålar som sticks in på bestämda punkter på kroppen. Smärtan avgör vilka punkter som behandlas. Ofta används punkter som ligger både nära och långt ifrån det område där hunden har ont.
 
Kända effekter av akupunktur:
· Endorfin frisätts – kroppens egna smärtstillande ämnen 
· Oxytocin frisätts – kroppsegna "lugn och ro" hormoner 
· Grindteorin – impulser, som annars skulle upplevas som smärtsamma, sorteras bort 
· Kroppseget kortison ökar och har en antiinflammatorisk effekt 
· Serotonin och Noradrenalin ökar, viktiga transmittorsubstanser i hjärnan 
· Immunförsvaret förbättras 
· Bättre näringstillförsel i brosket och i leder 
· Blodcirkulationen i spända muskler ökar
 
På hund behandlar vi rörelsesmärtor av muskulärt ursprung, artros, hälta och ryggproblem med akupunktur. Läkningsprocessen påskyndas vid diskbråck.
 
Träning av cirkulation, ledrörlighet, muskelfunktion och nervfunktion.
 
Den manuella behandlingen innefattar mobilisering som innebär att sjukgymnasten töjer leden, ofta i ett ytterläge, det vill säga så långt det går, för att påverka stelheten och öka rörligheten i leden. Det kan i sin tur minska smärtan. Vid rygg- eller nackproblem innebär det en mjuk, långsam behandling mellan två kotor.
 
Traktion, även kallat sträckbehandling, av en led betyder att sjukgymnasten drar isär och avlastar en smärtande eller stel led i till exempel ryggen, nacken eller bogleden.
 
 
 
 
 
 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved