Välj stad

Välkommen till Evidensia Djurkliniken Öjebyn

Öjagatan 81
943 31 Öjebyn

Öppettider

Måndag - torsdag 08.00 - 20.00
Fredag 08.00 - 17.00

Kontakta oss:

Tel: 0911 - 665 75
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Spermabanken

 
Nu har Sveriges nordligaste spermabank äntligen öppnat!Evidensia Djurkliniken Öjebyn med AI veterinären Linda-Mari Berglundh erbjuder nu uppfödare och hanhundsägare möjlighet att frysa in hundsperma för långtidsförvaring inför framtida inseminering eller export. Vi kan även ta emot redan fryst sperma eller sperma som är kyld på annan plats för att frysa och lägga in den i banken.


För att optimera spermakvalitén rekommenderar vi att ni har med en löptik när spermaprovet/spermaproverna tas samt att man undviker att frysa hundsperma under sommarens varmaste månader och är medveten om att äldre hanhundar oftast ger ett sämre resultat efter frysning än unga individer.


Progesteron

Det enda säkra sättet att hitta optimala dagar att para en tik under löpningen är att mäta mängden progesteron i blodet. Vi på Evidensia Djurkliniken Öjebyn erbjuder blodprovstagning för progesteron med provsvar samma dag.

Proverna samkörs och provsvar lämnas ut förmiddag och eftermiddag beroende på när provet är taget. Ibland behöver man ta flera prover under samma löpning för att fastställa optimala parningsdagar därför har vi rabatterat pris redan för provtagning nr två.  


Presentation av vår  AI veterinär Linda-Mari Berglundh

Intresset för AI och hundavel har jag haft sedan innan veterinärutbildningen. Jag har hela tiden strävat efter att utbilda mig mer inom hundreproduktion. Jag har haft fördelen att ha Catharina Linde-Forsberg som mentor och handledare och har nu fått chansen att öppna Sveriges nordligaste spermabank.

Jag är sedan 2010 godkänd av jordbruksverket att utföra inseminering på hund, har gått extrakurs hos Catharina Linde-Forsberg för frysning av hundsperma, vidareutbildning för AI veterinärer på SLU samt TCI kurs i Tyskland (TCI- inseminering där sperman läggs i livmoder med hjälp av fiberendoskop).

Jag tror och hoppas att spermabanken kommer att fylla ett eftersatt behov hos uppfödare här i Norr. Jag kommer att vara delvis mammaledig under 2014 men kommer att komma in till kliniken för semineringar och spermafrysning bara jag har möjlighet. När det gäller hundavel gäller det att vara flexibel – det är inte alltid det är optimal tidpunkt för seminering under vanlig kontorstid! Linda-Mari Berglundh

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved