Välj stad

Välkommen till Evidensia Djurkliniken Öjebyn

Öjagatan 81
943 31 Öjebyn

Öppettider

Måndag - torsdag 08.00 - 20.00
Fredag 08.00 - 17.00

Kontakta oss:

Tel: 0911 - 665 75
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Tandvård

 
 
På vår tandavdelning har vi ny och modern utrustning för att kunna ge era djur den bästa vården.
De veterinärer och djursjukskötare som arbetar här är vidareutbildade inom  tandvård.
 
 
Vi utför professionell tandrengöring och vid behov tandextraktion (drar ut tänder). När det behövs använder vi vår digitala tandröntgen för att på detta sätt bedöma vilken behandling som är mest optimal och säkrast i varje enskilt fall.
 
 
Så här går det till hos oss
Vi rekommenderar ett besök innan själva tandrengöringen. Vid besöket gör tandveterinären en allmän bedömning inklusive tandstatus, bedömer cirkulation och andning inför narkosen. Riskpatienter rekommenderar vi blodprover på för att kunna skräddarsy den kommande narkosen. Vid detta besök kan ni få en ungefärlig prisuppgift vad kommande tandbehandling kommer att kosta.

När du kommer på morgonen ska hunden/katten vara fastande och hunden ordentligt rastad.
Du får träffa veterinären som undersöker cirkulation och andning  och sen bedömer vilken typ medicinering vi ska använda.
De flesta får lite lugnande och smärtlindring innan sövning. När medicinerna har gett effekt lägger vi en kanyl i frambenet som vi sedan använder  för att ge mediciner och dropp. Vi söver alltid djuren som ska in för tandbehandling. Detta för att kunna intubera (sätta en slang i luftstrupen) och ge narkosgas och syre under narkosen. En gasnarkos är säkrare än enbart injektionsnarkos och tuben förhindrar att vatten och smuts från rengöringen hamnar i lungorna vilket kan orsaka lunginflammation. Under narkosen får djuret dropp för att upprätthålla cirkulationen.
 
 
Djursjukskötaren gör sedan ren munnen med hjälp av ultraljud. Vid behov görs en dentalröntgen. De tänder som bedöms vara i dåligt skick extraheras (dras ut).  Hundens och kattens större tänder har flera rötter och behöver oftast klyvas för att komma ut med minsta möjliga trauma. Vår fina tandenhet har alla borrar och fräsar som behövs för att utföra en professionell tandvård. Vid behov så syr vi där tanden suttit.
När vi är klara väcks djuret och får vakna i lugn och ro på uppvaket.

De djur som genomgått en smärtsam åtgärd  får ett recept med smärtlindrande att äta i några dagar efter ingreppet. Vi rekommenderar ett återbesök  ca 10 dagar efter tandbehandlingen för att se så allt läker normalt, detta besök är kostnadsfritt. 
Det som gör att det uppstår tandsten och tandlossning är plack . För att förebygga problem i munnen är det bästa sättet att borsta tänderna på ditt djur.

Här finns mer fakta om tandvård för din hund
                Här finns mer fakta om tandvård för din katt

Ring gärna oss på telefon 0911-665 75 för att boka en tid för munkoll.

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved