Välj stad

Välkommen till Evidensia Djurkliniken Öjebyn

Öjagatan 81
943 31 Öjebyn

Öppettider

Måndag - torsdag 08.00 - 20.00
Fredag 08.00 - 17.00

Kontakta oss:

Tel: 0911 - 665 75
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Vår Personal

 
Ingrid Öhman Eriksson
Klinikchef
Det var kärleken till djuren som gjorde att jag såg en möjlighet att kombinera min utbildning och erfarenhet inom HR med mitt stora intresse för djur här på Evidensia i Öjebyn. Det är inte många förunnat att få båda delarna på sitt arbete, jag känner mig mycket priviligierad. Fritiden tillbringar jag helst i stugan i Storforsen eller hemma på gården i Nybyn, Älvsbyn med familjen (man och två vuxna barn) två hästar en Shirekorsning och en nordsvensk) och fyra hundar av rasen Cocker Spaniel.

Kontakt:
ingrid.eriksson@evidensia.se
Linda-Mari Berglundh
Chefsveterinär.
Veterinär sedan 2009. AI-kompetens sedan 2010.
Jag jobbade som djursjukvårdare från 1999 fram tills jag påbörjade min veterinärutblidning 2003. Jag är framförallt intresserad av internmedicin och reproduktion. Jag har vidareutbildat mig inom hundreproduktion och startat spermabanken på kliniken. Hemma har jag 2 hundar av rasen svensk lapphund en ras som ligger mig varmt om hjärtat. Hundar, hundavel och hundutställningar är några av mina intressen. Jag tycker om att jobba både med djur och människor därför är veterinäryrket för mig det bästa jobb man kan ha.

Ingemar Bergdahl
Konsult. Veterinär med specialistkompetens.
Veterinär sedan 1972. Öppnade djurkliniken i Öjebyn 1979. Kompetens att bedöma ärftliga ögonsjukdomar 1981. AI-kompetens 1992. Specialistexamen på hund och katt 1994. Intresserad av skog, natur och jakt. Äger gråhundar och tax.
Fredrik Ödahl
Veterinär sedan 2001.
Specialinriktning ultraljud, hjärta och kirurgi. Vidareutbildat sig i ultraljud och är godkänd att skriva intyg om HCM och PKD på katter samt PNP på hundar. Har inga egna djur för tillfället, har haft Borzoi under många år, hoppas få tid för detta även i framtiden. Fritidsintressen: teknik, golf och film.

Kontakt:

 
Stella Persson
Veterinär sedan 2006.
Intresserad av internmedicin och mjukdelskirurgi. Efter examen arbetade jag här på kliniken fortsatte sedan ett år i Skara på en specialistutbildning. Nu efter barnledighet är jag tillbaka i Öjebyn.

Kontakt:
Christina Müller Jonsson
Veterinär sedan 1998.
Jag är intresserad av kirurgi och ortopedi och hoppas kunna vidareutveckla mig inom dessa områden. Hem har jag just nu akvariefiskar och räkor som husdjur. Jag har tidigare haft en stor mullig "Nordis" som jag kört och ridit, samt mina kissekatter. Då familjen blivit allergisk, så får jag numera umgås med djuren på jobbet istället.

Kontakt:
christina.muller.jonsson@evidensia.se
Johanna Hertel
Veterinär

Kontakt:

Sofie Svanberg Föräldraledig
Veterinär sedan 2014.
Har arbetat på Djurkliniken sedan examen. Mitt specialintresse är hudutredningar, framför allt allergier, ett område jag också har forskat inom. Har alltid älskat djur, ägnar mig gärna åt friluftsliv och träning tillsammans med maken och vår flatcoated retriever. Nu går dock fritiden åt till husrenovering.


Kontakt:
Jannice Lundström
Legitimerad sjukgymnast, utbildad på humansidan och godkänd av Jordbruksverket för att arbeta med djur.
Har vidareutbildning i akupunktur, massage, vattenträning för hund, laserbehandling och OMT. Många års erfarenhet inom humanvården och då främst inom ortopedi och neurologi. Har genomgått ett flertal kurser i rehabilitering inom veterinärmedicin. Har arbetat som sjukgymnast inom djursjukvården sedan 2005,  bl a på Blå Stjärnans djursjukhus i Göteborg och Blå Stjärnans djursjukhus i Borås.
Fritidsintresset är hundar, friluftsliv och jakt - vilket gör att familjen idag består av två pointrar, två strävhåriga vorsthrar, sambo o katt!

Kontakt:
jannice.lundstrom@evidensia.se


Gunilla Berglund
Djursjukvårdare, telefonist, kostrådgivare, foderansvarig.
Anställd på djurkliniken sedan 1987. Uppfödare av flatcoated retriever sedan 1981. Så stor del av fritiden ägnas åt utställning, jaktträning och övrig hundverksamhet.
I familjen finns även hamiltonstövare och katt.
Linda Grimm
Legitimerad djursjukskötare.
Gick djursjukvårdslinjen 2001-2003 och påbyggnadsutbildning rehab 2008. Jag jobbar mest inne på operation och med inlagda patienter. På fritiden gillar jag att fotografera och att vara ute i skogen med hunden Sally, en 14-årig Parson Russell Terrier och Juni 2-årig Gråhund.
Sara Eriksson  Föräldraledig
Legitimerad djursjukskötare.
Jag jobbar här på djurkliniken sedan 2008. Innan min anställning här har jag spenderat två år i Skara där jag gått djursjukvårdarutbildning.
På fritiden tillbringar jag mycket av min tid med familj, vänner.
Maria Sorsén
Legitimerad djursjukskötare.
Jobbat som djurvådrare på djurkliniken sedan 2005. Blev legitimerad i mars 2015.
Fritiden tillbringar jag i hemma i Sorsele där jag bor med min sambo två Östsibiriska Laikor och katten Berit. Djur, natur och jakt är mina stora intressen.
Jessica Persson
Legitimerad djursjukskötare.
Jag utbildade mig i Skara 1995-1996. Har sedan dess jobbat med djursjukvård på olika sätt. Har ett särskilt intresse för tänder och arbetar mycket på vår tandavdelning.
På fritiden tränar och tävlar jag i hoppning med min häst. Har en borderterrier som heter Ice.
Frida Andersson Tjänstledig för studier
Legitimerad djursjukskötare. Tjänstledig för studier
Jag har jobbat inom djursjukvården sedan 1995. Utbildade mig via djursjukvårdareprogrammet i Skara SLU 2003-2005. Fick då ett intresse för narkos, smärtlindring och tandvård. Legitimerad djursjukskötare sedan 2010 och har idag genom fortbildning inom dessa områden goda kunskaper. Har även intresse och kunskaper inom omvårdnad och vårdhygien. Hemma finns katten Saga och hunden Silas. Djur, natur, god hälsa och träning betyder mycket för mig och är en stor del av min livsstil och vardag.
Sara B Larsson
Legitimerad djursjukskötare
Elina Fors
Legitimerad djursjukskötare
Therese Ovefalk
Djursjukvårdare sedan 2000.
Jag är speciellt intresserad av hudutredningar. Fritiden ägnar jag åt min man och våra 3 barn. Till familjen hör även en Bedligton och Siameskatt.
Johanna Åhman
Djurvårdare med utökad nivå. Anställd 2012
Fritiden ägnar jag åt min familj och mina djur, hunden Tiger och sköldpaddan Spike.
Jag tycker även om att träna, måla, rita, snickra och spela TV/dataspel.
Amanda Backefalk
Djurvårdare på utökad nivå
Jag har jobbat inom djursjukvården sedan 2011 och här i Öjebyn sedan november 2015. Jag har tre hundar (två australian shepherds och en shetland sheepdog) som jag tränar och tävlar med. På somrarna hittar ni mig oftast i spårskogen och på vintrarna i skidspåret.
Catarina "Cattis" Nilsson
Djursjukvårdare, telefonist anställd sedan 2000.
Fritiden ägnas till mina hundar och jag är uppfödare av rasen
Berger des Pyrénées á Face Rase.
Kristina "Kicki" Dahlberg
Telefonist, dataansvarig.
Anställd 2009. Har tidigare arbetat som bla datakonsult och inom handeln. Fritiden ägnas åt våra hundar som består av Springer Spaniels och Engelska settrar.
Är även uppfödare av bägge raserna i liten skala.
Erika Lindström Föräldraledig
Telefonist, Receptionist, djurvårdare anställd 2010.
Djurvårdare sedan 2006. Har en flatcoated retriever på 5 år som jag tränar och åker på utställning med. Finns även en Australien Cattle Dog i famlijen.
Kristina Gellerstedt
Receptionist
Som 12- åring fick jag min första hund efter många års trånande, en Bedlington terrier.
Nu har jag blivit lite över 35 och har i flera år jobbat med att träna travhästar med hundarna som hobby. Jag är uppfödare på Bedlington terrier och Dobermann sedan 1997. Har även hunnit med 8 år i norra Italien, där jag förutom med hästar jobbade som receptioninst på Ikea. Bor med mina hundar och katt i Höglandsnäs i ett litet rött hus med vita kanter. Har en liten son Poalo som vi säger är "Italosvedeze"(dubbel medborgare) som även han älskar allt med fyra ben.

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved