Välj stad

Välkommen till Evidensia Djurkliniken Roslagstull

Valhallavägen 12A
114 22 Stockholm

Öppettider

Måndag - torsdag 7.00 - 21.00
Fredag 7.00 - 17.45
Lördag 11.00 - 15.45

Kontakta oss/Boka tid:

Du når oss enklast på telefon: 08 - 612 57 60
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”
 
Följ oss på Facebook!
 

Avlivning

 
Det värsta med att vara djurägare är vetskapen om att våra djur inte lever lika länge som vi. Förr eller senare kommer för de flesta den dagen då vi är tvungna att fatta det svåra beslutet att låta vår vän somna in för gott.
 
Vi som arbetar med djur har nästan alltid varit i samma situation själva. Även om det kan låta som en rutinkommentar så vet vi hur jobbigt det känns. Men som djurägare ska vi alltid vara tacksamma för att vi kan hjälpa våra djur att slippa den sista jobbiga, ofta plågsamma tiden, och att de i stället kan få somna in lugnt och stilla. Så småningom glömmer vi den där jobbiga sista stunden och minns i stället all den glädje vårt djur skänkte oss under vår tid tillsammans.
 
Vi vill självfallet att allt ska gå så lugnt och värdigt tillväga som möjligt. Du kan välja att närvara vid insomnandet eller säga farväl innan och lämna djuret till oss. Självklart får du i så fall se djuret efter insomnandet för ett sista farväl.
 
Inför en avlivning vill vi alltid att djurägaren fyller i ett formulär där önskemålet om avlivning bekräftas. I samband med detta ska legitimation uppvisas.
 
Proceduren vid avlivningen varierar lite beroende på vilket djurslag det gäller. Vi börjar vanligen med att ge djuret en lugnande spruta. För vissa lugna djur kan djurägaren ibland tycka att detta är onödigt, men det bidrar till att göra själva insomningsproceduren lugn. Då djuret sedan har blivit trött och avslappnat injiceras på de flesta djurslag en överdos av narkosmedel direkt i blodomloppet. Insomnandet går i dessa fall mycket snabbt i takt med injektionen.
 
Små djur, som det av praktiska skäl är mycket svårt att injicera i blodkärlen, får överdosen av insomningsmedlet injicerat i buken. Tack vare att djuret först fått lugnande medel så märker de sällan av injektionen. Själva insomnandet kan i dessa fall ta lite längre tid. För reptiler krävs dessutom en tids vistelse i förhöjd rumstemperatur för att sömnmedlet fullt ut ska tas upp djurets cirkulation och få avsedd effekt på hjärta och hjärna. Vid avlivning placeras därför reptiler i värmerum. I de fall ägaren önskar ta med kroppen från kliniken kan detta av denna anledning ske tidigast 48 timmar efter att insomningssprutan givits.
 
Då djuret har somnat in konstaterar vi dödsfallet genom att kontrollera att hjärtat har slutat att slå. På reptiler som har en mycket tjock hud är det oerhört svårt att lyssna på hjärtat, varför dödsfallet kontrolleras på andra sätt.
 
Djurägaren väljer själv om man vill sitta kvar med sitt djur i lugn och ro, eller om vi ska ta hand om djuret på en gång.
 
 

Livsförsärkring
 

Vissa djur, t ex hundar, raskatter och papegojor, har ibland en livförsäkring. Om djuret ska avlivas på grund av sjukdom måste en veterinär först undersöka det för att kunna skriva ett så kallat livintyg som du sedan kan skicka till försäkringsbolaget. Tänk därför på att säga till om detta innan ditt djur ges lugnande medicinering, eftersom detta annars försvårar undersökningen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved