Välj stad

Välkommen till Evidensia Djurkliniken Roslagstull

Valhallavägen 12A
114 22 Stockholm

Öppettider

Måndag - torsdag 7.00 - 21.00
Fredag 7.00 - 17.45
Lördag 11.00 - 15.45

Kontakta oss/Boka tid:

Du når oss enklast på telefon: 08 - 612 57 60
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”
 
Följ oss på Facebook!
 

NÄR DIN HUND ELLER KATT SKA BEHANDLAS FÖR SJUKDOM

 

Allmänna råd
 

Om ditt djur bär på en smittsam sjukdom är det naturligtvis viktigt att det hålls helt avskilt från andra djur av samma art! Vissa smittor kan även spridas till andra arter – fråga veterinären. En katt eller hund som är sjuk behöver vila och lugn och ro. Det är alltså lämpligt att hålla djuret avskilt från andra djur även om det inte smittar, framförallt från vilda valpar eller rivaliserande katter i hushållet. Även barn måste instrueras om att djuret är sjukt och ska ta det lugnt. Ett sjukt djur har mindre energi och tålamod än i vanliga fall. Djuret skall även skyddas från stress som t ex resor, stark värme eller kyla. Har djuret sår som måste skyddas från slickande ska djuret ha krage! Kragen skall sitta på i varje obevakat ögonblick. Den kan dock tas av under koppelpromenad, när djuret äter och dricker (under övervakning) samt om man sitter med katten i knät, så att katten får tvätta sig.

 

Motion
 

Hundar bör hållas i koppel under konvalescensen och katter bör hållas inomhus. Hur långa promenader en hund får ta beror på vilken sjukdom det gäller och hundens allmäntillstånd. Allt från burvila inne och bara bäras ut för att kissa vid diskbråck, till en nästan normal promenad vid t ex en öroninflammation.

 

Medicinering
 

Tabletter: Att medicinera en hund är ofta ganska enkelt. Många hundar tar glatt en tablett inlindad i en bit ost eller korv. I annat fall fattas hundens överkäke med vänster tumme och pekfinger bakom hörntänderna, höger hand fattar om tabletten och öppnar munnen genom att pressa mot underkäkens framtänder. Tabletten placeras längst bak på tungan. Munnen stängs och hålls stängd medan halsen sträcks, stryk med handen över halsen för att stimulera sväljreflexen. Kontrollera att tabletten verkligen svalts! Samma teknik kan användas på katt, men akta fingrarna. I vissa fall kan man behöva linda in katten i en handduk så att bara huvudet sticker fram för att undvika att bli riven samt för att få ett stadigt grepp. Särskilda pilleringivare kan även köpas på apoteket.
 
Pasta eller mixtur: Används framförallt till katter och små hundar. Pasta och mixtur ges direkt från tuben eller sprutan i munnen via mungipan (se dock till att inte ge i kinden då kommer katten spotta ut det). Pastan kan även kladdas in på en tass så att katten slickar bort den, katter avskyr att vara smutsiga! Stanna hos katten så att du ser att den verkligen får i sig all medicin. Vissa katter tolererar att medicin (pasta/mixtur eller krossad tablett) blandas i en liten mängd mat. Ge då denna portion före måltiden när katten är hungrig och kontrollera noga att katten får i sig all medicin. Vissa mediciner skall ges med mat, vissa skall inte ges med mat och för de flesta spelar det inte så stor roll. Information om detta står vid behov på receptet.
 
Överbliven medicin lämnas till apoteket för förstöring. Den får inte hällas ut i slasken eller slängas i soporna!

 

Utfodring
 

Vid nedsatt aptit prova Hill´s a/d eller Royal Canin Recovery som är ett par mycket smakliga konvalescensfoder. Vid vissa sjukdomstillstånd krävs speciell diet. Din veterinär har då ordinerat vilken. Mat fungerar framförallt genom vad som inte finns i den. Ge därför ingen annan mat eller godis utan att först rådgöra med din veterinär.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved