Välj stad

Välkommen till Evidensia Djurkliniken Roslagstull

Valhallavägen 12A
114 22 Stockholm

Öppettider

Måndag - torsdag 7.00 - 21.00
Fredag 7.00 - 17.45
Lördag 11.00 - 15.45

Kontakta oss/Boka tid:

Du når oss enklast på telefon: 08 - 612 57 60
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”
 
Följ oss på Facebook!
 

Röntgen

 
Djurkliniken har en röntgenavdelning med digital framkallning. Den digitala teknologin ger en avsevärt förbättrad bildkvalitet jämfört med traditionell framkallning. Den är dessutom miljövänlig – både för naturen och för personalen. En ytterligare fördel med digitala röntgenbilder är att de lätt kan skickas till andra kliniker t ex i samband med remisshantering.
 
Många gånger krävs att djuret ges lugnande medicinering före röntgenundersökningen, detta för att dels utesluta rörelseoskärpa på bilderna, dels för att lindra eventuell smärta hos djuret då vi kanske drar i en ond led. Om du misstänker att ditt djur kommer att behöva röntgas är det därför bra om du inte utfodrar djuret före besöket.


 

Röntgen av höftleder/armbågsleder

  
Många hundraser genomgår röntgen av höftleder och/eller armbågsleder som ett led i det förebyggande arbetet mot en del skelettsjukdomar som till viss del är ärftliga. Denna röntgenundersökning utförs vanligen efter att hunden har fyllt ett år. Bedömningen av röntgenundersökningen utförs centralt på Svenska Kennelklubben.
 
Inför denna typ av undersökning ska hunden vara svulten 8-10 timmar. Den får därefter en lugnande och muskelavslappande injektion. Observera att samtliga hundar som genomgår undersökningen ska ges lugnande medel. Detta för att bedömningen ska bli så rättvis som möjligt.
 
Det är viktigt att du tar med hundens registreringsbevis (stamtavla) vid besöket.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved