Välj stad

Välkommen till Evidensia Djurkliniken Roslagstull

Valhallavägen 12A
114 22 Stockholm

Öppettider

Måndag - torsdag 7.00 - 21.00
Fredag 7.00 - 17.45
Lördag 11.00 - 15.45

Kontakta oss/Boka tid:

Du når oss enklast på telefon: 08 - 612 57 60
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”
 
Följ oss på Facebook!
 

ID-märkning

 

Hund


Sedan 1 januari 2001 är det lag på att alla hundar vara ID-märkta och registrerade i Hund- och ägarregistret på Jordbruksverket. Hunden kan antingen märkas genom en tatuering i vänster öra, något som görs under narkos, eller via ett mikrochip som injiceras under huden i nacken. För att läsa av mikrochipet krävs tillgång till en speciell chipavläsare som de flesta veterinärer har.
 
En bortsprungen hund kan i allmänhet enkelt identifieras tack vare sin märkning. Dagtid ringer man Svenska Kennelklubben. Nattetid kan polisen få tillgång till registret.

 

Katt
 

Ännu finns ingen lag som reglerar märkning av katter, men de flesta veterinärer rekommenderar detta. Även katt kan märkas både med en tatuering i örat eller med ett mikrochip. Vi rekommenderar oftast öronmärkning, eftersom en synlig ID-märkning ofta ökar intresset hos upphittaren att försöka få tag i ägaren.
 
Precis som med hundar så ringer man Svenska Kennelklubben då man hittar en märkt katt.

 

Sällskapsfågel

  
Många fåglar märks med en fotring då de är små. Hos en del arter, framför allt kanariefåglar, kan dessa fotringar så småningom bli för trånga och börja strypa blodförsörljningen till foten. I värsta fall kan kallbrand tillstöta. Det är alltså ytterst viktigt att djurägaren ofta kontrollerar fotringen, att den fritt löper runt benet utan att klämma.
 
Större papegojor som ska försäkras märks i stället ofta med mikrochip. Denna märkning görs vanligen under narkos. Tyvärr finns inget centralt register för identitetsmärkta fåglar. Hittar man en bortflugen fågel kan det därför, trots märkning, vara svårt att återfinna ägaren.

 

Citeslistade djur
 

En del reptiler och fågelarter är utrotningshotade. För att få ha dessa arter som sällskapsdjur krävs ett så kallat Citesintyg som utfärdas av Jordbruksverket. Dessa djur måste även identitetsmärkas med mikrochip.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved