Välj stad

Välkommen till Evidensia Djurkliniken Roslagstull

Valhallavägen 12A
114 22 Stockholm

Öppettider

Måndag - torsdag 7.00 - 21.00
Fredag 7.00 - 17.45
Lördag 11.00 - 15.45

Kontakta oss/Boka tid:

Du når oss enklast på telefon: 08 - 612 57 60
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”
 
Följ oss på Facebook!
 

Urinprov

 
Då ett djur har problem med antingen ökat drickande, eller med onormal urinering, är det viktigt att ta med ett urinprov vid besöket. Urinprovet bör dock vara maximalt 3 timmar gammalt för att ge bra information vid analysen. Alternativt tittar du in på kliniken före ditt besök och köper urinprovröret Monovet, i vilket urinen är hållbar i 24 timmar. Observera att urinprovet inte ska förvaras i kylskåp.
 
Det bästa är om du kan ta ett så kallat ”mittstråleprov” av urinen. Då tar man alltså inte prov från den första delen av urinstrålen som kommer ut. Den är tänkt att skölja rent urinvägarna från smuts och bakterier så att den efterföljande delen av urinen ska vara så representativ som möjligt för den urin som finns i urinblåsan.
 
Att ta ett mittstråleprov kan i bästa fall vara ganska enkelt på hund. Men på andra djurslag som t ex katt, kanin och marsvin, kan det vara betydligt svårare … För att lyckas med att ta urinprov på dessa djurslag kan man försöka med att avlägsna allt strömaterial från urinlådan, diska den ren och sedan lägga smörpapper i botten. I bästa fall kissar djuret trots avsaknaden av strömaterial och du kan enkelt suga upp urinen från pappret. På kliniken säljer vi urinprovssetet SmartCat som du kan köpa före ditt besök. Detta läggs i kisslådan i stället för strömaterialet. Materialet suger inte åt sig urinen, som alltså lätt kan sugas upp från lådan. I dessa fall får man alltså inte något representativt mittstråleprov, men det är bättre än inget prov alls.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved