Välj stad

Välkommen till Evidensia Djurkliniken Roslagstull

Valhallavägen 12A
114 22 Stockholm

Öppettider

Måndag - torsdag 7.00 - 21.00
Fredag 7.00 - 17.45
Lördag 11.00 - 15.45

Kontakta oss/Boka tid:

Du når oss enklast på telefon: 08 - 612 57 60
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”
 
Följ oss på Facebook!
 

Tandvård

 

Hund, katt och iller

 
Tandsten är ett mycket vanligt problem hos hund, katt och iller. Det utgörs av gulbruna beläggningar längs tandköttsgränsen och under denna. Små hundraser har ofta mer besvär än stora raser. Hos katter är tandsten vanligt framför allt hos raskatter.
 
Tandsten leder till inflammation och blödningar samt smärta från tandköttet. Det ökar även risken för tandlossning. Dessutom blir andedräkten dålig.
 
Tandsten kan förebyggas med daglig tandborstning. Det finns även specialfoder som i sig fungerar som en slags tandborstning då djuret äter. Dessutom finns det förebyggande medel, Plaque Off, som ges i maten, och som minskar risken för tandstensbildning.
 
När tandstenen redan bildats hjälper det dock inte att borsta tänderna. Den måste då i stället avlägsnas med tandstensskrapning med ultraljud. Detta utförs i narkos eftersom det inte går att komma åt alla skrymslen ens på det snällaste djuret då det är vaket. Vi kan hjälpa dig med tandstensskrapning på ditt djur. Ring vår tidsbeställning och boka tid för en kontroll.
 
Svårare tandskador som frakturer och rotfyllningar bör korrigeras av en hundtandläkare. Vi kan hjälpa till att förmedla kontakt till sådan vid behov.

 

Kanin och gnagare
 

Kanin och gnagare är mycket speciella eftersom deras tänder växer kontinuerligt. Hos de små gnagarna är det bara framtänderna som växer. Hos kanin, marsvin och chinchilla växer både framtänder och kindtänder.
 
Om djuret av någon anledning inte klarar av att slita ner sina tänder i takt med tillväxten kan det behöva hjälp med tandslipning. Om det bara gäller framtänderna så kan dessa ofta sågas av på vaket djur. Kindtänderna måste däremot åtgärdas under narkos.
 
Vanliga symptom hos ett djur som har problem med sina tänder är att det visar intresse för maten men ger upp efter en liten stund. Djuret kanske börjar välja och vraka, och bara äta de mer lättuggade delarna av födan. Med tiden börjar djuret magra av och bli försvagat.
 
Om du misstänker att din kanin eller gnagare har problem med sina tänder ska du inte dröja utan omedelbart kontakta veterinär för tandkontroll.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved