Välj stad

Välkommen till Evidensia Djurkliniken Roslagstull

Valhallavägen 12A
114 22 Stockholm

Öppettider

Måndag - torsdag 7.00 - 21.00
Fredag 7.00 - 17.45
Lördag 11.00 - 15.45

Kontakta oss/Boka tid:

Du når oss enklast på telefon: 08 - 612 57 60
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”
 
Följ oss på Facebook!
 

Res iväg med din katt

Till Evidensias Goda Råd om att resa med katt »
 
Vi reser alltmer, och det blir allt vanligare att vi tar med oss våra sällskapsdjur på semestern. Regelverket för vad som gäller vid utlandsresa är mycket omfattande. För aktuella och fullständiga uppgifter se Jordbruksverkets hemsida, www.sjv.se, och klicka dig vidare via Djur  och sedan Resor och Transporter. Välj sedan Hund, katt och iller.
Följande information gäller för inresa till Sverige från annat EU-land. Observera att alla dessa regler berör vad som gäller för att din katt ska få komma tillbaka till Sverige. Andra länder kan ha en del särskilda regler. Kontakta därför konsulat/veterinärmyndighet för varje land du avser besöka vid planeringen av din utlandsresa.
 
 

Krav enligt EU-föreskrifter
 

 • Katten ska ha ett pass, där signalement, märkning, vaccinationer och avmaskningar noteras
 • Katten ska vara ID-märkt mikrochip
 • Katten ska vara vaccinerad mot rabies, och giltighetstiden får inte ha gått ut. Observera att samma sorts vaccin kan ha olika lång giltighetstid i olika länder. Det är giltighetstiden i det land där katten vaccineras som gäller och som ska föras in i passet. Den första vaccinationen får inte ges före 12 veckors ålder. Katten får resa utomlands först 21 dagar efter utförd rabiesvaccination
 • Detta innebär att katten inte får passera gränsen förrän den har uppnått 15 veckors ålder
 • Vid gränspassagen in till Sverige ska du anmäla till tullen att du har katt med dig

Det tidigare kravet på avmaskning mot dvärgbandmask före återinträde till Sverige har tyvärr tagits bort på grund av EU-passning. Vi rekommenderar dock starkt fortsatt avmaskning strax före hemresan för att minska risken för allvarlig sjukdom för både din katt samt andra, både djur och människor. Det bästa är om du avmaskar inom ett dygn före återinträde till Sverige. Detta är nu betydligt enklare då du kan utföra avmaskningen på egen hand. Exempel på avmaskningsmedel
 
 • Droncit, receptfritt i Sverige
 • Drontal, receptfritt i Sverige
 • Milbemax, receptbelagt
 • Profender, receptbelagt
 • (Prazel, finns inte i Sverige men används utomlands)
 
Inresa med katt från Norge: katten måste vara id-märkt och ha ett EU-pass. Däremot behöver den inte vara vaccinerad mot rabies.

 

Rekommendationer för att skydda din katt mot sjukdom

 
 • Rutinmässiga svenska vaccinationer, dvs mot kattpest (parvovirus) och kattsnuva (calicivirus och herpesvirus)
 • För katt som reser söder om Paris bör förebyggande behandling ges mot vanlig hjärtmask, t ex med något av preparaten Stronghold (ges en gång/månad fr o m en månad efter utsatthet för myggor, t o m en månad efter hemkomst) eller Advocate (ges en gång/månad fr o m en månad före utsatthet för myggor, t o m en månad efter hemkomst).
 • Ytterligare en avmaskning mot dvärgbandmask rekommenderas inom 2 veckor efter hemkomsten till Sverige för att minimera risken för smittspridning. Plocka upp all avföring under 3 dagar efter avmaskningen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved