Välj stad

Välkommen till Evidensia Djurkliniken Roslagstull

Valhallavägen 12A
114 22 Stockholm

Öppettider

Måndag - torsdag 7.00 - 21.00
Fredag 7.00 - 17.45
Lördag 11.00 - 15.45

Kontakta oss/Boka tid:

Du når oss enklast på telefon: 08 - 612 57 60
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”
 
Följ oss på Facebook!
 

Vaccination Katt

 

Parvovirusinfektion (kattpest)

 

Viruset orsakar en allvarlig infektion i tarmarna, med kraftig diarré som följd. I de fall sjukdomen drabbar kattungar eller gamla katter är den ofta livshotande om djuret inte kommer under vård mycket snabbt. Viruset finns spritt i hela landet och anses vanligt förekommande. Viruset är motståndskraftigt och sprids även med t ex djurägarens skor, varför även en innekatt ändå kan drabbas.
 
Vaccination: Vi använder vaccinet NobiVac Tricat. En grundvaccination innebär två sprutor med 3-4 veckors intervall. Vid högt smittryck ges första sprutan från 8 veckors ålder, men vanligast är att vaccinera kattungen från 10 veckors ålder och uppåt. Även en vuxen, tidigare ovaccinerad, katt ska ges två grundvaccinationer. En ytterligare spruta ges efter ett år, och därefter vart 3:e år.
 
Dräktiga och digivande djur ska inte vaccineras.
 
 

Kattsnuva

 
Sjukdomen kan liknas lite vid influensa hos oss människor. Det är ett samlingsnamn på en övre luftvägsinfektion med snuva, rinnande ögon och aptitlöshet, som orsakas av ett flertal olika virus och bakterier. Ett par av dessa virus (herpesvirus och calicivirus) kan orsaka mycket allvarliga besvär, och det är dessa virus man vaccinerar mot.
 
Vaccination: Vi använder vaccinet NobiVac Ducat eller NobiVac Tricat. En grundvaccination innebär två sprutor med 3-4 veckors intervall. Vid högt smittryck ges första sprutan från 8 veckors ålder, men vanligast är att vaccinera kattungen från 10 veckors ålder och uppåt. Även en vuxen, tidigare ovaccinerad, katt ska ges två grundvaccinationer. Därefter vaccineras katten årligen mot kattsnuva.
 
Dräktiga och digivande djur ska inte vaccineras.

 

Rabies
 

Rabies är en dödlig virussjukdom som kan drabba alla slags däggdjur inklusive människa. Sjukdomen har inte förekommit i Sverige på över 100 år. I vissa europeiska länder är dock sjukdomen spridd bland vilda djur, framför allt rävar. I takt med ökat resande och utbyte med andra länder ökar därför risken att sjukdomen kan återkomma till Sverige. För att minska denna risk finns krav på rabiesvaccination för djur som reser utomlands.
 
Vaccination: Vi använder vaccinet NobiVac Rabies, som håller i 3 år. Därefter kan man upprätthålla skyddet med NobiVac Rabies som ska förnyas med som längst 3 års intervall för att vara giltigt. Vaccinet ger ett mycket gott skydd under hela perioden.
 
Katten måste vara äldre än 3 månader för att rabiesvaccinationen ska vara giltig. Katten får resa utomlands först 3 veckor (21 dagar) efter utförd rabiesvaccination.
 
Samma rabiesvaccin kan ha olika giltighetstid i olika länder. Den giltighetstid som är inskriven i passet är det man går efter då djuret reser. T ex har NobiVac Rabies 3 års giltighetstid om katten vaccineras i Sverige, men bara ett års giltighetstid i vissa andra länder.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved