Välj stad

Välkommen till Evidensia Djurkliniken Roslagstull

Valhallavägen 12A
114 22 Stockholm

Öppettider

Måndag - torsdag 7.00 - 21.00
Fredag 7.00 - 17.45
Lördag 11.00 - 15.45

Kontakta oss/Boka tid:

Du når oss enklast på telefon: 08 - 612 57 60
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”
 
Följ oss på Facebook!
 

Fågelkurser

 
Beteendeproblem, såsom bitande och skrikande, är en av de vanligaste orsakerna till att sällskapsfåglar byter ägare eller avlivas. Det är också en mycket vanlig orsak till fjäderplockning hos fågeln, vilket leder till långvarigt lidande. Som ett led i vårt arbete att försöka sprida kunskap om god fågelhållning, anordnar vi regelbundet ”lydnadskurser” för papegojor och deras ägare. Målet med kurserna är att ge fågelägaren en baskunskap om naturliga fågelbeteenden, och ge henne/honom en första hjälp på vägen att bygga upp ett sunt förhållande till sin fågel.
 
Man kan delta på kursen med eller utan sin papegoja. För den som vill ha sin fågel med sig så är ett grundkrav att fågeln genomgår en stor hälsokontroll. Detta för att inte riskera spridning av sjukdomar mellan de deltagande fåglarna. En hälsokontroll innebär dels en vanlig klinisk undersökning (klämma, känna, lyssna) av fågeln, dels  en viss provtagning (röntgen, blodprov) för att utesluta att fågeln bär på en infektionssjukdom. Kostnaden för en stor hälsokontroll är 3260-.
 
Alla deltagande fåglar ska även vara försäkrade. Skulle olyckan vara framme och något hända under kursen träder försäkringen in och fågeln kan få bästa veterinärvård. Slutligen så kommer varje deltagande fågelägare att få skriva på en ansvarsförbindelse som fritar arrangören för ansvar för eventuella skador på fågel eller fågelägare vid kurstillfällena.
 
Vi arrangerar dels kvällskurser, vanligen 5 onsdagar i rad, dels helgkurser. Eftersom helgkurserna blir mycket intensiva, med mycket ny teori att gå igenom under en kort tidsperiod, är det inte lämpligt att ha med sin papegoja på dessa. Du som vill ha dig din fågel bör alltså välja att gå en kvällskurs.
 
Kvällskursen omfattar 5 träffar. Varje träff beräknas omfatta ca 90 minuter – längre tid än så klarar en fågel inte av att vara ”koncentrerad”. Ungefärligt schema:

 

Träff 1:

 Vi går igenom naturligt beteende i det vilda och talar sedan om hur fågelns vilda beteende tar sig uttryck i fångenskap. Slutligen går vi igenom förutsättningarna för att ge fågeln en god miljö, utfodring och stimulans, så att den kan hålla sig frisk och aktiv. Fåglarna kan följa med till den första träffen för att vänja sig vid miljön, men de kommer inte att börja med sin träning denna kväll.
 

Träff 2:  

Vi börjar gå igenom grundläggande träningsmetoder för fåglar. Då och då under lektionen så tar vi fram fåglarna och tränar i korta pass – 10 minuters träning varvas med fortsatt teori för att inte fåglarna ska bli alltför trötta.

Träff 3:  

Vi följer mönstret från träff 2 med varvande av träningspass och diskussioner. Vi fortsätter att prata mycket om teorin bakom positiv träning
 
  • Under våra träningspass med fåglarna kommer vi gå igenom några enkla första övningar – snurra runt, targetträning och vinka. Vi kommer att tala om hur man tränar in andra viktiga och lite svårare saker som att få fågeln att gå upp på handen, att svepa in den i en handduk, hur man medicinerar en fågel mm.
  • Under våra diskussionspass fortsätter vi gå igenom teorin bakom inträning av baskunskaper och av trickträning. Vi pratar mycket om behovet att aktivera fågeln och att belöna positiva beteenden.
 

Träff 4-5:  

Vid dessa träffar går vi igenom olika typer av problembeteenden hos fåglar, och hur man går tillväga för att försöka komma tillrätta med dessa. Tonvikten läggs på hur vi tränar in nya positiva beteenden för att ersätta de gamla oönskade beteendena.
 
 
Helgkurserna äger vanligen rum mellan ca kl 10-16, med en kort lunchpaus.
 
För deltagare som har med sig sin fågel gäller att varje djurägare har med sig sin egen transportbur (gärna av typen kattransportbur) och egen handduk. Vid kursen kommer varje fågel att få en egen träningspinne. Vid kursens avslutning får ägaren tips om hur man ska fortsätta träna hemma med sin fågel, samt tips på litteratur och videos som kan inspirera till fortsatt träning.
 
Föreläsare vid kurserna är leg vet Gunnel Anderson.
 
Kostnaden för kurserna är 2500:-. Om ytterligare familjemedlem deltar blir avgiften för dessa halva priset.
 
Du som är intresserad att delta i kursen med din fågel, kontakta kliniken på tel  08-612 57 60, eller fyll i formuläret i sidopanelen till höger.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved