Välj stad

Välkommen till Evidensia Djurkliniken Västerås

Jonasborgsvägen 26
723 41 Västerås

Öppettider

Måndagar 8.00 - 20.00
Tisdag - fredag 8.00-17.00
Drop in för vaccination:
Mån-fre 10.00-12.00 och 13.30-16.00.

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 021 - 41 10 86
Måndag - fredag 8.00-16.45
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Allmänt om avmaskning


 
Det finns flera olika preparat att välja bland, både till katt och hund. De olika medlen angriper olika sorts maskar, räcker till olika många behandlingar, har olika sorters beredningar och priserna skiljer sig åt.
 
Några medel tas som engångdos, andra skall upprepas några dagar i följd. Valet av avmaskningsmedel har med ålder och djurslag eller om det t ex är en inne/utekatt att göra.
 
 

Avmaskning av hund

 
 
Inälvparasiter kan orsaka mag-tarmproblem hos din hund. Smittan kan t ex spridas från djur till djur via infekterad avföring. Valpar får även smittan via modern redan i fosterstadiet, men även genom mjölken de diar.
Den parasit som oftast förekommer hos hund i Sverige är spolmask. Den finns hos de flesta nyfödda valpar och i varierande grad hos vuxna hundar. Hakmask och bandmask är relativt sällsynta. Vid misstanke om bandmask ta kontakt med din veterinärklinik eller apotek för råd om typ av preparat.
 
 

Avmaskning av katt

 
 
Inälvsmask kan precis som hos hunden vara orsak till mag-tarmproblem hos katten. Kattens vanligaste typ av inälvsmask är spolmask och bandmask och den vuxna katten smittas oftast genom att äta infekterade smågnagare.
Spolmasken är den unga kattens mask. Kattungar kan bli smittade via moderns mjölk eller av spolmaskägg i miljön. Genom behandling minskas risken för angrepp och spridning av spolmask.
Vid misstanke om bandmask hos din katt gäller som ovan för hund att ta kontakt med din veterinärklinik eller ditt apotek för råd om typ av preparat.

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved