Välj stad

Välkommen till Evidensia Djursjukhuset Analysen Örebro

Radiatorvägen 7
702 27 Örebro

Öppettider

Måndag - torsdag: 8 - 21
Fredag: 8 - 17
Lördag - söndag: stängt

Kontakta oss

019-127 000
”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

hd/ed-röntgen

 

hd/ed-röntgen

Vi utför höftleds- och armbågsröntgen (HD/ED-röntgen). Många rasklubbar kräver att hunden eller katten är röntgad innan han eller hon sätts in i avel. Detta på grund av att höftledsdysplasi och armbågsledsdysplasi kan vara ärftliga. Kolla gärna med din rasklubb vilken typ av röntgenbild du behöver.

Din hund ska vara minst 12 månader gammal, vissa storvuxna raser minst 18 månader, kontrollera gärna med din rasklubb vad som gäller för just din ras. Enligt reglerna får man inte komma en enda dag tidigare än den ålder som är angiven.

För att kunna ta rätt röntgenbild krävs det att ditt djur blir sederad, det vill säga får lugnande medel. Efter sedering är det karenstid för tävling och utställning på 28 dagar. Ditt djur ska vara fastad 12 timmar innan sedering ges, men får ha fri tillgång till vatten.
HD ED röntgen i Örebro
Ditt djur måste ha en avläsningsbar id-märkning, antingen en tatuering i örat eller en chipmärkning då vi märker upp röntgenbilderna med detta nummer. Kom ihåg att ta med stamtavlan. Vid blandras räcker det med id-numret då resultatet inte blir officiellt på SKK.se.

Dessa undersökningar är ett led i bekämpningen av ärftliga ledsjukdomar och där målsättningen är att använda endast hundar utan förändringar i lederna till avel.

Mer information om höfledsdysplasi kan du få på svenska kennelklubbens hemsida:
http://skk.se/uppfodning/halsa/halsoprogram/kontroll-av-leder

Mer information om armbågsdysplasi kan du få på svenska kennelklubbens hemsida:
http://skk.se/uppfodning/halsa/halsoprogram/armbagsledsdysplasi
« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved