Välj stad

Välkommen till Evidensia Djursjukhuset Analysen Örebro

Radiatorvägen 7
702 27 Örebro

Öppettider

Måndag - torsdag: 8 - 21
Fredag: 8 - 17
Lördag - söndag: stängt

Kontakta oss

019-127 000
”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Rehabilitering

 
Rehabilitering efter operation och skador är idag en mycket viktig del av djursjukvården. De senaste 15 åren har utvecklingen skett snabbt och idag finns en större kunskap om vikten av sjukgymnastik och träning efter olika typer av skador.

Rehabilitering hjälper hunden eller katten att snabbare återgå till sitt normala liv efter sjukdom eller skada. Det är också ett sätt att bibehålla och träna upp muskulatur och ge smärtlindring hos äldre djur som lider av stelhet/artros.

Hos oss på Djursjukhuset Analysen Örebro har vi certifierade fysioterapeuter som samarbetar med klinikens veterinärer. Vi kan därför erbjuda direkt uppföljning och tillbakakoppling vid behov. Fysioterapeut och veterinär lägger tillsammans upp ett program som passar för just ditt djurs skada eller problem.

Water treadmill Är ett reglerbart rullband i vatten. Vattennivån regleras beroende på avlastningsbehov och typ av skada. Rullbandet kan regleras i hastighet och lutning. Härigenom kan man skräddarsy träning efter skador i skelett, leder och muskulatur, så att det passar optimalt. De allra flesta hundarna vänjer sig fort vid träningen. Övervakas alltid av erfaren fysioterapeut.
Mindre hundar kan vid behov även simtränas här.
 
Vibrationbehandling bygger på att utnyttja vertikala svängningar för att uppnå avslappning och cirkulationshöjning i vävnaden vid låga svängningstal, eller fettförbränning och ökad muskelstyrka vid högre. Utmärkt som avslappning efter träning i vatten, vid ryggproblem, senskador och muskelproblem. Katternas favorit!
 
Massage används för att ge ökad blodcirkulation och återhämtning av spända muskler. Vi går igenom hur du kan massera Ditt djur hemma på egen hand.
 
Manuella metoder är olika sätt att påverka leder och muskulatur. Vid skada eller efter operation för att öka och underhålla rörlighet i leder. Stretching är en metod att öka rörligheten i stram och kort muskulatur.
 
Akupunktur används som smärtlindring på både människa och djur. Annalysen samarbetar med sjukgymnast med behörighet att utöva akupunktur på djur.
 
Ortoser är hjälpmedel för att ge stöd och ökad cirkulation och smärtlindring på exempelvis skadade leder och senor. Används för att underlätta rehabiliteringsträningen på hemmaplan och ge ökad komfort för hunden. Även äldre hundar med artros kan ha nytta av dessa. Du får hjälp av våra fysioterapeuter att prova ut lämplig storlek.
 
4Leg Check är en helt ny mätmetod som mäter hundens belastning av benen mot underlaget. Visar procentuell fördelning mellan benen, vikt per ben och totalvikt. Är ett unikt och mycket användbart hjälpmedel för att analysera smärta i rörelseapparaten eller ojämn muskulatur. Här är en metod som ger mätbara och jämförbara resultat av rehabiliteringsträning efter skador! Används också vid hältutredningar och i friskvårdssyfte för att tidigt detektera ojämnheter i belastning.
 
Vi kan även hjälpa till med träningsråd och har även Back On Track sortiment till försäljning.
Vår rehabavdelning finns på
Argongatan 89.
Prislista »
« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved