Välj stad

Välkommen till Evidensia Djursjukhuset Gammelstad

Företagsvägen 5
954 33 Gammelstad

Öppettider

Måndag - fredag 8 - 18
Växeln stänger 17
Kvällsöppet onsdag 18 - 21
Jour dygnet runt, året runt

Kontakta oss/Boka tid:

Telefonväxel: 0920 - 253020
Jourtelefon: 070 - 380 30 80
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Välkommen till operationsavdelningen

 

Välkommen till operationsavdelningen vid Evidensia Djursjukhuset Gammelstad!

 
Med den här informationen hoppas vi att ni ska få en ökad förståelse och trygghet när ni lämnar ert djur hos oss. 
 
Alla patienter som har planerade operationer eller andra åtgärder som sker på operationsavdelningen kommer till oss på morgonen för intagssamtal med veterinär eller sköterska. Under samtalet diskuterar vi vad som ska ske under dagen och ni får fylla i ett formulär med information om ert djur. Under intagsamtalet avtalar vi antingen om en tidpunkt då ni kan hämta erat djur, eller att vi avtalar att vi ringer upp er då åtgärden är färdig. Förutbestämda hemgångstider används främst för enklare rutiningrepp.
 
I vilken turordning vi opererar eller behandlar våra patienter på operationsavdelningen planeras utifrån vilka fall som kommer den dagen.  Vi fungerar som akutmottagning och remissinstans och får ofta in akuta operationsfall som gör att vi måste planera om löpande. Detta för att rädda liv och ge snabb vård till de allra sjukaste djuren. 
 
För att möjliggöra denna flexibilitet och för att underlätta det mycket viktiga hygienarbetet, tar vi därför in alla  operationspatienter på morgonen. Därför får ni som djurägare ingen fastslagen exakt tid för ert djurs operation/åtgärd. I undantagsfall kan vi på grund av svåra akutfall vara tvungna att skjuta upp operationer/åtgärder till en annan dag, efter att ni lämnar in djuret till avdelningen. Skulle detta ske för ert djur tar vi kontakt med er och avtalar en ny plan. Vi ber också om förståelse för att det kan inträffa.
 
Alla djur märks upp, tas in på  operationsavdelningen och får en egen bur med mjuka filtar. Alla djur ses till regelbundet och hundar har möjlighet att gå ut och rasta sig under dagen. 
 
Nästan alla djur ges sedering (lugnande) eller sövs för att möjliggöra ingrepp/åtgärd. Sedering och narkos anpassas efter ditt djurs behov och förutsättningar. Efter åtgärden får djuret vakna upp i lugn och ro igen. 
 
En narkos sker i flera steg och det är ytterligare en orsak till att vi behöver ha era djur över dagen. Innan sövning ges djuret lugnande preparat i kombination med smärtlindring som ska förbättra sövningen för ert djur och tillgodoser även att de vaknar lugnare. Ibland ges extra smärtlindring innan hemgång och det kan också förlänga besöket hos oss. 
 
Om vi kommit överens om telefonkontakt efter åtgärd ringer vi efter djuret har vaknat för att delge information om ingreppet/åtgärden och eftervårdsanvisningar. Samtalet kan dröja till eftermiddagen om ditt djur opereras/behandlas mot slutet av dagen, detta är EJ skäl till oro!
 
Ofta ges all information ni behöver under telefonsamtalet och ni kan sedan komma och hämta djuret enligt överenskommelse. Har ni frågor om operationen eller eftervården passa på att ställa dem under telefonsamtalet! 
 
Personalen på mottagningen som lämnar ut ert djur har inte detaljkännedom om ert djur men kan svara på allmänna frågor.  Vid rutiningrepp med förbestämda hemgångstider får ni information av personalen på mottagningen som lämnar hem ert djur.  Om djuret blir kvar på vårdavdelningen efter åtgärd tar även vårdavdelningen kontakt med er efterföljande dag. 
 
Om djuret ska ha läkemedel hemma hämtas de i de ut på elektroniskt recept på valfritt apotek. Receptet ligger på djurägarens personnummer. I normalfallet, om ej annat anges, börjar man medicinera hemma dagen efter åtgärden.
 
Hemma kan djuret vara omtöcknat och helst vilja sova. Det kan vara lite vingligt och ibland känna illamående. Detta kan hålla i sig till nästföljande dag. Ge vatten och mat i små portioner då ni upplever djuret tillräckligt vaket och alert. 
 
Kostnadsfri stygntagning ingår såvida inte behöver ges lugnande för att ta stygnen.
 
Tveka inte att kontakta oss om ni har frågor efter ingreppet.
 
Tack för visat förtroende.
 
« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved