Välj stad

Välkommen till Evidensia Djursjukhuset Gammelstad

Företagsvägen 5
954 33 Gammelstad

Öppettider

Måndag - fredag 8 - 18
Växeln stänger 17
Kvällsöppet onsdag 18 - 21
Jour dygnet runt, året runt

Kontakta oss/Boka tid:

Telefonväxel: 0920 - 253020
Jourtelefon: 070 - 380 30 80
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

BAER-hörseltest

 
BAER (Brainstem Auditory Evoked Response) är ett hörseltest som används för att konstatera om hunden är hörande eller inte på ett eller båda öronen. Testet utförs genom att individen får lugnande läkemedel varefter veterinären sätter hörselproppar i vardera örat och tre små elektroder under huden. En elektrod sätts framför det öra som testas, en uppe på huvudet och den tredje mellan ögonen. Små klickljud skickas in via hörselproppem i det öra som testas. För varje sådant stimulus mäts hjärnvågorna. Ett BAER-test av hörande hund bildar 4-6 karakteristiska vågformer. Hos en döv hund blir det i stället en helt flat linje.
BAER-hörseltest Djursjukhuset Gammelstad.
Medfödd dövhet
Medfödd dövhet är beskrivet hos mer än 80 raser. Dövheten är ofta förknippad med vit pälsfärg och blå ögon. Valpar med detta problem brukar bli döva vid 3-5 veckors ålder. Den ena eller båda öronen kan vara drabbade. Det kan vara svårt att upptäcka att hunden endast är enkelhörande. Ur avelssynpunkt är det viktigt att dessa individer upptäcks och inte används som avelsdjur. Det är skälet till att valpar från raser med kända dövhetsanlag testas avseende sin hörsel. Detta har tidigare endast kunnat utföras på djursjukhus i södra Sverige, men nu finns alltså möjligheten att testa valparna hos oss. Helt döva valpar har ett funktionshinder som behöver beaktas och valpköparen kan efter testbesked ta ställning till om han/hon vill köpa valpen eller inte. De enkelhörande hundarna klarar sig däremot ofta helt utan problem.

Förvärvad dövhet
Hundar kan bli döva senare i livet av sjukdom eller åldrande. Även dessa kan testas för hörselfunktion när det finns utbyte av att få vetskap.
« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved