Välj stad

Välkommen till Evidensia Djursjukhuset Göteborg

Ingeborgsgatan 6
416 59 Göteborg

Öppettider

Måndag - fredag: 7 - 21
Akutmottagning: mån - tor 21 - 24
lördag - söndag: 9 - 21
Butiken: Måndag - fredag 8 - 18

Kontakta oss

Reception: 031 - 21 40 40
Butik: 031 - 707 98 83
”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Inför besöket

 

Ta gärna med följande när du skall besöka oss:


Läkemedelsuppgifter. Vi behöver veta om ditt husdjur står på några mediciner, både vilken typ av medicin och vilken dos. Ta gärna med förpackningen. Om din hund har en stamtavla ser vi gärna att du har med den till oss. Vid vissa undersökningar och åtgärder är stamtavlan nödvändig (t.ex. vid en höftledsröntgen). Vid andra undersökningar är stamtavlan en god hjälp för oss (t.ex vid vaccinationer och besiktning)
 
Försäkringsbrev. Om vi har ditt husdjurs försäkringsuppgifter kan vi reglera kostnaden för besöket direkt med försäkringsbolaget. Du kan därmed undvika att ligga ute med pengar i onödan.
 
Vaccinationsintyg. Ditt husdjurs vaccinationsintyg bör tas med om du besöker oss för revaccination. Vi rekommenderar dock att du alltid tar med intyget eftersom ditt djurs vaccinationsstatus är viktig att känna till vid olika sjukdomstillstånd.
 
Sällskapsdjurspass/EU-pass. Innehåller bl.a. identitets-, vaccinations- och avmaskningsuppgifter.
 
Djurvårdskonto
Om du behöver hjälp med att finansiera besöket erbjuder vi på Djursjukhuset Göteborg ett lån i förväg.
 
Blodprovstagning i avelssyfte
Tänker du avla på din katt (eller hund) och vill kontrollera rasspecifika sjukdomar? Om du vill ha blodprover tagna för PK, PRA, eller annat rasspecifik undersökning måste du själv ha med de dokument som krävs. I förekommande fall också instruktioner för provtagning och dylikt. Analys avseende FIV, FeLV och blodgruppering utförs direkt i våra laboratorier. Inga särskilda dokument behövs för dessa analyser.
 
Inför en hudutredning
Förbered dig inför besöket genom att skriva ner ditt husdjurs problem samt eventuella tidigare utredningar, behandlingar och provtagningar.
 
Om du har varit hos annan veterinär innan du kommer till oss, be denne att sända en remiss eller journalkopia till oss. Om du misstänker att ditt djur lider av ohyra, ring oss så ger vi dig vidare information och vägledning.
 
Om ditt husdjur skall allergitestas med hudtest (pricktest)
- Ge ingen mat senare än 6 timmar före besöket.
- Kortison (t.ex. Medrol eller Prednisolon) får ej ha använts de sista 4 veckorna inför testet.
- Antihistamin (t.ex. Atarax) får ej ha använts de sista 2 veckorna inför testet.
 

Allmänna rekommendationer och önskemål:

Anmäl alltid din ankomst i receptionen. Om det är ditt första besök hos oss ber vi att du fyller i dina uppgifter på den gröna blankett som finns i entrén. Lämna den sedan till en av våra receptionister. Detta underlättar vår registrering och journalföring av ditt husdjur vilket i sin tur gör att vi kan hjälpa dig snabbare.
 
Misstänkt sjukdom
Om du misstänker att din hund eller katt är sjuk är kroppstemperaturen viktig att känna till. Temperaturen tas alltid rektalt, dvs. i stjärten, med en digital rektaltermometer. Nosens temperatur och fuktighet ger inte någon information om eventuell feber eller ej. Kontrollera om ditt djur äter och dricker mer eller mindre än vanligt. Notera även avföringens och urinens mängd, utseende och frekvens.
 
Remiss
Om din hund eller katt tidigare har utretts på en annan klinik, eller om du har remitterats till oss, behöver vi en del uppgifter. Om ditt husdjur har undersökts av en annan veterinär som har hänvisat dig till oss, bör denne ha skrivit en remiss/journal. Genom att ta del av remissen/journalen får vi information om vad som tidigare har utretts och vilka åtgärder vi ska vidta. Därmed undviker vi dubbelarbete och kan ta hand om dig och ditt djur både snabbare och billigare. Röntgenbilder, blodanalyser och dylik information som är relevant för ditt husdjurs problem bör också skickas till oss innan ditt besök.
 
Direktreglering
Vi kan direktreglera besökskostnaden med ditt försäkringsbolag om den sammanlagda kostnaden för dina besök överskrider självrisken.
 
Inför en operation
Om din hund eller katt ska opereras har ni fått en morgontid bokad. Om vi inte har gett dig några andra instruktioner vid bokningen för operationen gäller följande: Efter klockan 22.00 kvällen innan operationen får du inte ge ditt husdjur någon mat och bara mindre mängder vatten.
 
- Hundar skall vara väl rastade inför besöket.
- Vi föredrar att våra operationspatienter är rena inför operation. Bada med fördel ditt husdjur inför operationen (om djurets tillstånd tillåter det).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved