Välj stad

Välkommen till Evidensia Djursjukhuset Göteborg

Ingeborgsgatan 6
416 59 Göteborg

Öppettider

Måndag - fredag: 7 - 21
Akutmottagning: mån - tor 21 - 24
lördag - söndag: 9 - 21
Butiken: Måndag - fredag 8 - 18

Kontakta oss

Reception: 031 - 21 40 40
Butik: 031 - 707 98 83
”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Sjukvård/länkar

 
Externa länkar för sjukdomsinformation
Här finner du hjälp vidare för att söka information om olika typer av sjukdomar och problem som ditt husdjur kan drabbas av och hur dessa ska behandlas. Om ditt husdjur har blivit akut sjukt eller om du inte finner svar på dina frågor med hjälp av denna sida bör du ringa oss på Djursjukhuset för råd.
 
SVA
Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) har omfattande information om infektionssjukdomar bland våra husdjur såsom hund och katt.
 
Agria Djurförsäkring
Agria djurförsäkring tillhandahåller djurägare både texter om frisk- och sjukvård samt sökfunktionen Fråga Veterinären där du själv kan söka svar på dina frågor i Agrias databas. Följ länkenVeterinär på Agrias hemsida.
 
Nationella dopingreglementet
Nationella dopingreglementet är ett regelverk för att motverka doping av hund. Regelverket är framtaget gemensamt av organisationerna Svenska Kennelklubben, Svenska Hundkapplöpningssportens Centralförbund och Svenska Draghundsportförbundet. Regelverket gäller för all hundsport i Sverige. Du som deltar vid utställningar, prover och tävlingar inom dessa organisationer är skyldig att känna till detta regelverk.
 
Patientföreningen Hundartros
Patientföreningen Hundartros är Nordens första patientförening för hundägare. Har din hund artros? Eller är du bara intresserad av hur du håller din hund i trim? Har du frågor som du inte har hittat svar på någon annanstans? Eller tycker du att ditt djur verkar stel och har ont? Patientföreningen Hundartros har svaren.

 
Jordbruksverket – Smittsamma sjukdomar
Besök jordbruksverkets hemsida om du söker information om de viktigaste smittsamma sjukdomarna som kan drabba hund och katt utomlands.

 
Dvärgbandmask
Information gällande införsel mellan Sverige och Norge.
 

SKK Hunddata
Hitta samtliga registrerade hundar hos SSK sedan 1975.
 

SKK Ägarregister
DjurID är Svenska Kennelklubbens ägarregister för hundar och katter. Här kan du läsa mer om registret, om hur du ID-märker och hur du får hjälp att hitta en ägare till en bortsprungen hund eller katt.
 

Svenska Brukshundsklubben (SBK)
SBK:s huvudsakliga verksamhetsområden är utbildning och tävling samt utveckling av mentalt och fysiskt sunda hundraser.
 
Svenska Kennelklubben (SKK)
SKK är en intresseorganisation för hundägare och arbetar för hundens plats i samhället. På SSK´s sida finner du alltifrån råd kring skötsel av din hund, beteendebeskrivningar för olika raser, information om ID-märkning till information om hundutställningar i länet. Och mycket mer!
 
Sveriges Kattklubbars Riksförbund (SVERAK)
SVERAK är en ideell förening och den svenska centrala organisationen av ett femtiotal kattklubbar. Sverak har cirka 8 000 enskilda medlemmar. Förbundet ger dig information om kattraser, kattklubbar, utställningar, uppfödning och mycket mer.
 
Nationella dopingreglementet
Det åligger den som är ansvarig för en hund att vid behandling eller annan åtgärd förvissa sig om vad detta kan innebära i fråga om hundens rätt att delta vid till exempel en utställning, ett prov eller en tävling. Nationella dopingreglementet ger dig information.
 
Royal Canin
Royal Canin har arbetat med specialiserat foder till hundar och katter i över 40 år. Royal Canin arbetar utifrån hundens näringsbehov i framtagning och utveckling av näringsrikt foder. Företaget använder sig av erfarenheter från uppfödare, näringsexperter och egen forskning. Royal Canin leder utvecklingen av modernt hundfoder. Företaget har även forskat fram olika foder till olika typer av katter, från inne- till utekatt, dräktig till äldre katt.
 
Hills
I 60 år har Hills varit veterinärers ledande foderval över hela världen. Hills mission är att hjälpa till att berika och förlänga den speciella relationen som finns mellan människor och deras djur. Företaget säljer bland annat Prescription Diet och Science Plan. I slutet av 2012 lanserade Hills sitt lojalitetskort som ger dig 6e säcken gratis vid köp av Hill´s friskfoder.
 
Specific
SPECIFIC foder för hundar och katter är utvecklat i nära samarbete med veterinärer, djursjukvårdare och näringsexperter. Trots över 30 års erfarenhet strävar Specific ständigt efter att utöka kunskapen om foder för hundar och katter. Företaget har bland annat ett stort utbud av dietfoder med mottot att bara professionell personal kan garantera en optimal näringsrik kost och rätt råd.
 
Miljöförvaltningen i Göteborg
Om du vill anmäla vanvård av husdjur eller klaga på störningar från djur ska du i första hand kontakta miljöförvaltningen i den kommun du bor i.
 
Länsveterinären i Västra Götalands län
Länsveterinärerna har det övergripande ansvaret för djurskyddet i länet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved