Välj stad

Välkommen till Evidensia Djursjukhuset Göteborg

Ingeborgsgatan 6
416 59 Göteborg

Öppettider

Måndag - fredag: 7 - 21
Akutmottagning: mån - tor 21 - 24
lördag - söndag: 9 - 21
Butiken: Måndag - fredag 8 - 18

Kontakta oss

Reception: 031 - 21 40 40
Butik: 031 - 707 98 83
”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

kirurgi och ortopedi

 
Operation, kirurgi, ortopedi Göteborg.Avdelningen för Kirurgi omfattas av mottagning, bilddiagnostik (röntgen, ultraljud, magnetröntgen), anestesi, operation, uppvakning, eftervård och rehabilitering.

Vi utför de flesta förekommande kirurgiska ingrepp, från det enklaste till avancerade. Vi utför titthålskirurgi som är skonsamma för patienten och ger bra diagnostik av leder.

Eftervård och rehabilitering är en viktig uppföljning efter operation. Vår sjukgymnast ger bland annat laserbehandling och vattenträning.

ORTOPEDI är specialisering på skelett- muskel-, sen- och ledsjukdomar. Hos oss utförs titthålskirurgi på leder (artroskopi), skelett- och benkirurgi (benbrott, frakturer, osteotomier), korsbandsoperationer (korsbandsruptur), knäskålsoperationer (patella).

Vi utför även RYGG- OCH NEUROKIRURGISK diagnostik och behandling, ryggkirurgi (diskbråcksoperation).


KORSBANDSRUPTUR - EN VANLIG ORTOPEDISK DIAGNOS.
Vissa raser är oftare drabbade än andra, framför allt raser med raka benvinklar och stor muskelmassa. Då hundar går med ständigt böjda ben utsätts främre korsbandet för ständig belastning, vilket försvagar korsbandet som till sist går av.

Hundar med enbart korsbandsskada blir ofta helt återställda efter en operation och kan användas i tävling eller jakt. Om även menisken skadas blir prognosen betydligt sämre. Partiella korsbandsskador är svåra att upptäcka, därför bör ortopedveterinär tidigt få undersöka hundar med bakbenshälta.
Hundar med knäproblem sederas ofta och palperas avslappnade, varefter vi röntgar både höfter och knäleder. Titthålskirurgi är det optimala sättet att fastställa omfattningen av skadorna. Hundar med korsbandsruptur bör opereras snarast, tidig operation minskar risken för meniskskador och därmed förbättras prognosen.

Vid kliniken används två operationstekniker. Dels en fixering av knäleden med en monofil nylontråd. Denna metod är lämpad för katter och små hundar. Dels används TTA-teknik (tibial tuberositas advancement). Erbjuds alltid till större hundar men även små opereras med fördel med denna teknik.
Kvalitet av anestesi och smärtlindring är mycket viktigt och väl utarbetat hos oss. Stor vikt läggs vid individuellt utformad narkos, övervakning och smärtlindring med mycket hög säkerhet för patienten.

Rehabiliteringen efter korsbandsoperation är mycket viktig. Vi erbjuder hjälp från vår sjukgymnast i rehabiliteringen.


OSTEOCHONDROS, OC, är en tillväxtrubbning som drabbar unga växande hundar.
Sjukdomen OC innebär att det är obalans mellan broskcellernas tillväxt och förbening, vilket medför att broskets näringstillförsel försämras och broskets celler dör. En bit ledbrosk kan falla av och ligga fritt inne i leden. Tillståndet kallas OCD, ”osteochondrosis dissicans” och ger smärta och hälta.                                                                                              
Kombinationen av ärftlighet, en snabb tillväxt och pådriven utfodring sägs vara huvudkomponenterna i utvecklingen av sjukdomen och den ses därför framför allt hos stora, snabbt växande hundar.

OC kan drabba flera olika leder i kroppen och ses i bl.a. bogled, armbågsled, hasled och knäled. Diagnosen ställs oftast med hjälp av röntgen i kombination med mer moderna undersökningar såsom artroskopi (titthålsundersökning), CT (datortomografi) eller MR (magnetresonansröntgen)

Behandling av OC är kirurgiskt avlägsnande av broskbit eller via artroskopi.
           
           
IRAP - ETT NYTT REDSKAP I BEHANDLINGEN AV LEDINFLAMMATION OCH HÄLTA.
IRAP är en ny behandlingsmetod som utvecklats med genteknik för att behandla ledinflammation hos hund.

De flesta behandlingar som vanligen används mot ledinflammation hos hund t.ex. kortison och hyaluronsyra s.k. ”tuppkam” behandlar i huvudsak symtomen vid en uppkommen ledinflammation.

Med IRAP går man ett steg längre och hindrar uppkomsten av symtomen.

En av de allra viktigaste inflammations-mediatorerna, d.v.s. ämnen som startar och styr utvecklingen av en ledinflammation, är ett ämne som heter Interleukin 1. Kan detta ämne minskas eller blockeras kan man hindra utvecklingen av en ledinflammation och minska nedbrytning av ledbrosk och andra skadliga effekter i leden.

Ämnet IRAP (det står för Interleukin 1 receptor antagonist protein) konkurrerar med samma receptorer i leden som Interleukin. Om IRAP fäster på receptorerna finns ingen plats för Interleukin och dess skadliga effekter kan blockeras. IRAP stoppar en av sjukdomens huvudorsaker istället för att verka enbart symtomatiskt.

Vi vill rekommendera IRAP till de hundar där vi vet eller starkt kan misstänka att en begynnande broskskada i leden har uppkommit. Till exempel när hunden har pålagringar i leden eller där det vid operation med artroskopi har konstaterats ledbroskskador och begynnande artros.

Behandlingsproceduren börjar med att blod tappas från hunden till en specialbehandlad spruta. Sprutan är preparerad med glaskulor som stimulerar produktionen av antagonistproteinet mot Interleukin. Blodet inkuberas i en värmekammare under 6-9 timmar, därefter centrifugeras den berikade plasman av. Plasman brukar räcka till 3-5 behandlingar. Plasman förvaras i frys och kan sparas. Rekommenderad behandling är minst 3 gånger med en veckas mellanrum.
« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved