Välj stad

Välkommen till Evidensia Djursjukhuset Göteborg

Ingeborgsgatan 6
416 59 Göteborg

Öppettider

Måndag - fredag: 7 - 21
Akutmottagning: mån - tor 21 - 24
lördag - söndag: 9 - 21
Butiken: Måndag - fredag 8 - 18

Kontakta oss

Reception: 031 - 21 40 40
Butik: 031 - 707 98 83
”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

magnetisk resonanstomografi

 
MR, mgnetresonanskamera på Djursjukhuset Göteborg.Magnetisk resonanstomografi (MRT, MRI eller MR) är en medicinsk teknik för bildgivande diagnostik med en magnetisk resonanstomograf (magnetkamera, MR-kamera).

Djursjukhuset har sedan flera år en MR. MR-undersökningar lämpar sig särskilt väl för undersökning av nos, skalle och ryggrad där det ofta är svårt att få bra information från vanlig röntgen. Med hjälp av MR kan man till exempel diagnosticera (eller fria från misstankar!) tumörer i hjärna eller huvud, exakt lokalisera ett diskbråck eller främmande föremål i nos eller svalg. MR är också till hjälp vid diagnosticering av Chiara-like syndrome hos Cavalier King Charles Spaniel, och processer i mellanörat och mycket mer.

Vi tar emot remisser för MR-undersökning och försöker bereda plats för akuta fall inom ett dygn eller två. I övrigt strävar vi efter att erbjuda tid inom en vecka.

 För att få en bra kvalitet på undersökningen behöver djuret vara sövt. Det är ingen smärtsam undersökning men djuret måste ligga helt stilla, och undersökningen kan i vissa fall ta ett par timmar.  På grund av narkosen ska djuret komma fastande och stannar vanligen hela dagen.
« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved