Välj stad

Välkommen till Evidensia Djursjukhuset Göteborg

Ingeborgsgatan 6
416 59 Göteborg

Öppettider

Måndag - fredag: 7 - 21
Akutmottagning: mån - tor 21 - 24
lördag - söndag: 9 - 21
Butiken: Måndag - fredag 8 - 18

Kontakta oss

Reception: 031 - 21 40 40
Butik: 031 - 707 98 83
”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

rehabilitering och friskvård

 
Rehablilitering och friskvård på Djursjukhuset Göteborg.Det är Lis (Marie-Louise) Björk som ansvarar för Djursjukhuset Göteborgs rehab-och friskvårdsavdelning. Lis är utbildad fysioterapeut och friskvårdskonsultent. Hon har arbetat med rehab och friskvårdsträning för hund sedan 2005. Lis är även hundmassör och lärare i hundmassage och håller kurser i massage och stretching.

Till oss kommer det hundar och katter av många olika anledningar. Vi vänder oss till såväl friska som skadade, nyopererade och överviktiga djur.

Rehabilitering är en viktig del i tillfrisknandet hos ett djur som varit skadat eller genomgått en operation. Med träning och behandling kan läkningen påskyndas samtidigt som det hjälper hunden/katten att återfå sin rörlighet så snabbt som möjligt.

Vattenträning som friskvård och fysträning är också viktigt för att förebygga skador och för att bygga upp hundens kondition och muskulatur.  Det är inte bara aktiva sporthundar som mår bra av att träna i vatten, även sällskapshunden mår fantastiskt bra av den här träningen och det är dessutom en rolig aktivering.

Tyvärr lider fler och fler av våra sällskapsdjur av övervikt, att kunna kombinera fysträning med rätt kost gör att man hjälper hunden/katten att gå ner i vikt samtidigt som den bygger upp sin muskulatur och kondition vilket gör att hunden/katten får en högre livskvalitet.

Gamla hundar och katter som har problem med sin rygg eller leder kan genom vattenträning öka  
cirkulationen och få smärtlindring med hjälp av massage och ev laserbehandling, vilket gör hunden/katten piggare och rörligare.

På Evidensia Djursjukhuset Göteborgs Rehabavdelning erbjuder vi vattenträning i water walker (water treadmill). I en water walker går hunden på ett löpband i vatten. Efter träning får hunden duscha, därefter är det massage och kontroll av musklerna med hjälp av t ex stretching när det är lämpligt. Vi behandlar även med laser som är ett fantastiskt bra hjälpmedel vid tex muskelskador och inflammationer . Laser använder vi även för att snabbare läka sår eller hot spots (våteksem). Ett träningstillfälle tar ca 50 min och du är med hela tiden!

Kontakta rehab
Om du önskar komma i kontakt med vår rehabavdelning når du Lis Björk via vår växel 031-21 40 40. Du kan också lämna ditt telefonnummer i receptionen så ringer Lis upp dig.
« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved