Välj stad

Välkommen till Evidensia Djursjukhuset Karlstad

Stallplatsvägen 2
654 65 Karlstad

Öppettider

Akutmottagning dygnet runt, året om
Måndag, tisdag, torsdag: 7.30 - 21.00
Onsdag och fredag: 7.30 - 18.00
Lördag - söndag: 10.00 - 16.00

Kontakta oss

054 - 17 52 50
”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Slutskedet

 

Sov gott, käre vän.

 
Att ta beslutet om att avliva ett djur är aldrig enkelt, men ibland är det bästa för djuret att få somna in. Om man som djurägare känner sig osäker kan du boka in ett besök hos någon av våra veterinärer då djurets hälsa undersöks och beslutet tas sedan tillsammans med veterinären. När tiden är kommen vill vi gärna att du ringer vår reception och bokar en tid. Då kan vi förbereda inför ert besök och minimera risken att det blir någon väntetid för er. Vi har två särskilda rum för avlivningar där det i det ena rummet finns en separat in- och utgång. Vid besöket får du skriva under ett dokument, du ska också kunna legitimera dig. Om det inte är du som ägare som kommer med djuret ska du skriva en fullmakt och lämna till oss att djuret får avlivas. Innan besöket kan det vara bra att fundera på hur du vill göra med djurets kropp. Det finns två olika alternativ. Det ena är att ta med sig djuret hem, det andra är att låta kroppen kremeras. Du kan vid kremering också låta djuret kremeras separat. Det är bra att också innan besöket bestämma om man vill ta med sina barn. Barnen bör i så fall vara väl förberedda på vad som ska hända. Vi rekommenderar att en i familjen följer med djuret, det känns tryggare för djuret och sorgbearbetningen blir lättare för ägaren.
Läs mer om Lekebergs Smådjurskremering här.
 

Hur går det till?
 

HUND:

Vi försöker ordna med alla papper och göra klart det i receptionen innan ni får sitta ned på ett enskilt rum. Hunden får sedan ett lugnande medel som gör att den blir lite dåsig och lugn. Hunden brukar inte må illa utan man kan ge den lite godis medan den blir trött. När hunden blivit trött sätter vi en kanyl, oftast i ett framben. De brukar inte känna något av det. Ofta kan den ligga på en gosig filt på golvet eller i ägarnas famn när vi gör detta. I kanylen ger vi sedan en överdos av ett narkosmedel. Vi lyssnar sedan på hjärtat och konstaterar att djuret avlidit. Har ni speciella önskemål försöker vi uppfylla dem. Tyvärr kan vi inte åka till djurägarnas hem för att utföra avlivningar.

 

KATT:

Vi gör något annorlunda på katt. De brukar må illa av de lugnande medlen som finns på marknaden så vi undviker dem. Vi smeker o killar katten under hakan, medan de njuter av det ger vi en överdos av narkosmedlet via bukväggen. Katten brukar inte ens känna av injektionen, utan den känner bara att vi killar den under hakan. Sedan tas medlet upp av blodbanorna och katten blir först trött för att sedan somna in. Vi lyssnar på hjärtat för att konstatera att det stannat.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved