Välj stad

Välkommen till Evidensia Djursjukhuset Karlstad

Stallplatsvägen 2
654 65 Karlstad

Öppettider

Akutmottagning dygnet runt, året om
Måndag, tisdag, torsdag: 7.30 - 21.00
Onsdag och fredag: 7.30 - 18.00
Lördag - söndag: 10.00 - 16.00

Kontakta oss

054 - 17 52 50
”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Tandstenskontroll

 

Förebygg tandköttsinflammation

 
Vid behandling av munhåla i samband med tandsten och tandköttsinflammation är det viktigt att få bort alla ojämnheter vid tänderna för att förebygga att problemet snabbt återkommer. Ingreppet utföres under fullständig narkos för bästa resultat och största säkerhet för djuret. Beläggningarna tas i första han bort med ultraljud och putsas sedan efteråt så all plack försvinner. En injektion med antibiotika ges innan för att minska risken med bakteriespridning i blodet.
Under ingreppet kan det visa sig att en eller flera tänder behöver dras ut. Det är först när tandstenen har avlägnats som det går att bedömma hur löst tänderna sitter. Det är bara riktigt lösa eller skadade tänder som avlägsnas. Tänderna kan ha en, två eller tre rötter. Tiden för ingreppet tar olika lång tid beroende på hur många rötter som är skadade. Kostnaden för ingreppet varierar med tidsåtgången. Ibland behövs det en antibiotikakur efter behandlingen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved