Välj stad

Välkommen till Evidensia Djursjukhuset Malmö

Cypressvägen 11
213 63 Malmö

Öppettider

Akutmottagning dygnet runt, året om
Måndag - fredag: 7.00 - 20.00.
Lördag - söndag: 10.00 - 16.00.

Kontakta oss

Tel: 040 - 55 22 00
Akut tel: 040 - 55 22 55
”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

livets slut

Livets slut - Hund »
Livets slut - Katt »
Separat kremering - Urnor »

Att säga farväl till sin vän...

Beslutet att avliva ett djur är bland det svåraste du kan ställas inför. Men ibland måste man släppa taget. Varje djur och varje situation är unik och det är bara du som djurägare som kan fatta beslutet. Om du känner dig osäker på hur du ska göra och hur ditt djurs livskvalitet är, undersöker gärna våra veterinärer ditt djur och säger sin åsikt om djurets hälsa. De har alla stor erfarenhet och det kan vara skönt att prata med någon utomstående.
 
 

Börja med att boka tid 

För att allt ska gå så smidigt som möjligt när du kommer hit, vill vi att du ringer till vår växel och beställer tid. Då får du berätta om du vill att ditt djur ska komma till en veterinär för en undersökning först eller om du redan har bestämt dig för att avliva.
 
Den som kommer till oss med djuret ska legitimera sig. Om det är någon annan än djurets ägare, måste ägaren skriva en fullmakt där det står att djuret får avlivas. Det är en extra säkerhet för att inte något djur ska avlivas utan att ägaren vet om det. Kontrollera också om djuret har en livförsäkring, för då måste en veterinär skriva ett så kallat livintyg till försäkringsbolaget.
 
Livets slut, avliving på Djursjukhuset Malmö.

Under besöket 

Fundera noga igenom vilka som ska vara med under besöket. Om du vill ta med barn, är det bra om du berättar för dem exakt vad som kommer att hända innan ni kommer hit. Du bör också känna dig säker på hur du själv reagerar så att du som vuxen inte skrämmer barnen.
 
 

Tänk efter före  

Tänk igenom hur du vill att kroppen ska hanteras efteråt. Du kan välja att ta djuret med dig hem efteråt, men du kan även välja att få det kremerat. Separat kremering innebär att ditt djur kremeras separat. Vanlig kremering innebär att djuret kremeras tillsammans med andra. Om du väljer separat kremering får du tillbaka askan efter ditt djur i en urna. Och du kan välja mellan ett antal olika typer av urnor.
« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved