Välj stad

Välkommen till Evidensia Djursjukhuset Malmö

Cypressvägen 11
213 63 Malmö

Öppettider

Akutmottagning dygnet runt, året om
Måndag - fredag: 7.00 - 20.00.
Lördag - söndag: 10.00 - 16.00.

Kontakta oss

Tel: 040 - 55 22 00
Akut tel: 040 - 55 22 55
”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Bilddiagnostik

 
Bilddiagnostik av högsta kvalitet är avgörande betydelse för utredning av sjukdomar och skador inom veterinärmedicinen. På Djursjukhuset har vi mångårig erfarenhet av röntgen och avancerad bilddiagnostik med ultraljud och datortomografi (CT). Noggrannhet och patientsäkerhet är självklara delar av arbetet för oss på Djursjukhuset Malmös Bilddiagnostikavdelning!

Vi ser mycket fram emot att få hjälpa ditt djur!

RÖNTGEN

Röntgen är ett snabbt, säkert och pålitligt sätt att undersöka ett djur. Undersökningen är smärtfri, men vissa djur kan känna sig oroade av själva situationen. Det kan därför vara bra om matte eller husse är med och hjälper till att hålla sitt djur. Det har en lugnande effekt. Om djuret har ont eller är oroligt, kan man behöva ge lugnande medel, men djuret är alltid vid medvetande.

Röntgen används till en lång rad undersökningar. Man kan studera hårda delar av kroppen som skelett och höftleder, men också mjuka som hjärta och lungor. Ofta tas röntgenbilder i samband med planerade operationer. Långt ifrån alla djur som kommer till röntgenavdelningen är sjuka eller skadade. Fullt friska hundar kan genomgå en höftledsröntgen för att kontrollera så att man inte avlar på djur med dåliga höftleder. Dessa bilder skickas sedan till Svenska Kennelklubben, som bedömer bilderna.

Med många patienter varje dag krävs stor flexibilitet av personalen på röntgenavdelningen. Man ska boka tid till röntgen för sitt djur, men det måste alltid finnas utrymme för att ta in akuta fall. Målsättningen är att alla ska kunna känna sig lugna och trygga. På Djursjukhuset görs alla röntgenundersökningar med digital teknik, vilket gör hanteringen av bilder och journaler mycket enklare. Det digitala systemet kopplar automatiskt ihop röntgenbilden med journalen. För dig innebär det att väntetiderna blir kortare.
Säker och modern röntgen på Djursjukhuset Malmö.
 

ULTRALJUD

I likhet med röntgen används ultraljud för att undersöka en rad tillstånd i kroppen. Ultraljud används när man vill ha en bättre bild av mjukdelar och om man vill se hur ett visst organ fungerar.

Vi genomför också dräktighetskontroller med hjälp av ultraljud. Dräktighetskontroll kan göras tidigast 28:e dygnet efter befruktningen. Det är en smärtfri undersökningsmetod, och du får svar direkt.
 

CT, Datortomografi eller skiktröntgen

Datortomografi, skiktröntgen eller Computed Tomography (CT), kärt barn har många namn.
Sedan november 2010 har vi på Djursjukhuset Malmö kört CT-röntgen.
Detta innebär att vi var tidigt ute med denna teknik och har stor rutin på denna typ av röntgenmetod.

CT är en vidareutveckling av den vanliga röntgenapparaten, och skapar mycket detaljerade bilder av kroppen. Med hjälp av CTn får vi fantastiska möjligheter att undersöka patienter och kartlägga olika sjukdomar. Vi kan använda den för att undersöka de flesta av kroppens organ. CTn kan på ett snabbt och smärtfritt sätt kan ge oss mycket viktig information om skadans lokalisation, natur och utbredning. Vi undersöker allt från skelett och leder till brösthåla, bukhåla, skalle och nos. Vanliga användningsområden är t.ex. diagnostik av diskbråck, sjukdomar i mellan och inneröron och bedömningar av utbredning av sjukdomar inför kirurgi. Eftersom CTn tar flera hundra bilder med bara någon millimeters mellanrum, kan vi hitta förändringar som vanlig röntgen aldrig kan upptäcka.

Vår CT-apparatur håller högsta tekniska klass och går lika bra att använda på människor som till djur.

För att granska svårtolkade bilder har vi inom Evidensianätverket tillgång till en av världens bästa bilddiagnostiker. Det ger dig trygghet!
Ct, skiktröntgen, datortomografi på djursjukhuset Malmö.
 
« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved