Välj stad

Välkommen till Evidensia Djursjukhuset Malmö

Cypressvägen 11
213 63 Malmö

Öppettider

Akutmottagning dygnet runt, året om
Måndag - fredag: 7.00 - 20.00.
Lördag - söndag: 10.00 - 16.00.

Kontakta oss

Tel: 040 - 55 22 00
Akut tel: 040 - 55 22 55
”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

hudmottagning - dermatologi

 
Inom området hudsjukdomar- dermatologi, möts ni och ert djur av veterinärerna Niklas Borg och Carina Vinberg.
Både Niklas och Carina i vårt hudteam har deltagit i flera kurser med inriktning dermatologi i program hos European School of Advanced Veterinary Medicine. Varje år deltar vi i kongresser i dermatologi både utomlands och i Sverige för att hålla oss uppdaterade inom området och fortbildas kontinuerligt. Carina är under utbildning till specialistkompetens steg 2 inom området dermatologi. Både Niklas och Carina har flerårig erfarenhet, stort intresse och fördjupad kunskap inom området dermatologi.

I vårt team dermatologi ingår två djursjukskötare Nora ochTerese, som också har ett stort intresse och flerårig erfarenhet av djursjukvård och utbildning inom området.

Mitt djur har hudproblem…

Det kan finnas många orsaker till hudsjukdom och ofta är klåda ett vanligt symtom. Många patienter har allergier som kräver livslång behandling. Andra patienter kan ha klåda som kan botas med kortare behandling, till exempel parasiter (loppor eller löss med flera). Ibland är en nyupptäckt liten knuta i huden anledning till ett besök.
 

Inför besöket

Det kan vara bra att tänka igenom ert djurs historia innan besöket. Har symtomen varat en lång tid? Tidigare eller pågående behandlingar? Tidigare besök hos andra veterinärer? Be gärna om en journalkopia som gärna kan skickas till oss inför besöket.
 

Under besöket

En hudutredning börjar oftast med en grundlig genomgång av djurets anamnes (historia). Därefter följer en klinisk undersökning för att få en bild av symtomen. Ofta tar vi prover från huden och ibland ingår också blodprover. Ibland kan man ställa diagnos redan vid första besöket, men i vissa fall görs en utredning stegvis och kan då ta lite längre tid med flera återbesök. Det är vanligt med djur som har allergi och diagnosen ställs kliniskt vid undersökning av ditt djur. I de fall man har en hund med atopi (allergi) eller foderöverkänslighet som också ger klåda, påbörjas ofta ett foderförsök som kan ta flera veckor att utvärdera.
De patienter som har en atopi (allergi) brukar antingen ta ett blodprov för att kontrollera vilka allergener man har en ökad känslighet för eller göra ett pricktest. Vid ett pricktest, precis som på humansidan, injicerar man en låg dos av ett allergen (det man kan vara allergisk mot) i huden och avläser sedan eventuell reaktion direkt på huden. Finner man en reaktion i huden kan man sedan göra ett vaccin till patienten baserat på patientens individuella reaktion. Vaccinet ges för att hyposensibilisera, minska patientens reaktion/symtom på atopi/allergi och är oftast en livslång behandling.
Många patienter kan också behöva behandling med mediciner, tillskott av fettsyror och ofta till stor hjälp är olika sorter av schampo och balsam.
Flera hundar, men också katter, har återkommande öroninflammationer. Det är ofta en underliggande orsak när en öroninflammation återkommer och för att komma tillrätta med sjukdomen är det viktigt med utredning och noggrann undersökning. På vår hudmottagning har vi avancerad utrustning som video otoskop, vilket är till stor hjälp om ditt djur behöver genomgå en öronspolning eller avancerade provtagningar, som ofta utförs under narkos.

Efter besöket

Vi följer upp våra patienter efter besöket med återkoppling hur patienten mår och har svarat på insatt behandling. Vi har stor hjälp av våra kunniga djursjukvårdare som ofta håller i telefonkontakt med många av våra patienter.
Ofta behöver vi träffa ert djur igen och vi bokar då in ett nytt återbesök för uppföljning.

behöver ni hjälp?  välkomna att besöka vår dermatoligigrupp!

« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved