Välj stad

Välkommen till Evidensia Djursjukhuset Malmö

Cypressvägen 11
213 63 Malmö

Öppettider

Akutmottagning dygnet runt, året om
Måndag - fredag: 7.00 - 20.00.
Lördag - söndag: 10.00 - 16.00.

Kontakta oss

Tel: 040 - 55 22 00
Akut tel: 040 - 55 22 55
”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

livets slut - hund

 
Att avliva sin hund är det sorgligaste man kan vara med om som matte eller husse. Vi som arbetar på Djursjukhuset vet hur det känns, eftersom vi alla gått igenom det med våra egna djur. Därför kommer vi att göra allt för att underlätta för dig.
 

Hur går det till?

Du får skriva under en anhållan om att hunden ska avlivas och legitimera dig. Hundens ID nummer kontrolleras. Där anger du också om du vill vara med när hunden somnar in, samt hur du vill att hunden ska tas omhand efteråt. Det ekonomiska kan också klaras av redan nu. Om du som hundägare inte kan närvara vid avlivningen är det viktigt att en fullmakt från dig lämnas med den som kommer in med hunden.
 
Om din hund är livförsäkrad måste veterinären skriva ett intyg till försäkringsbolaget om orsaken till att hunden blir avlivad. Då är det oftast nödvändigt att ta upp en sjukhistoria och att göra en klinisk undersökning. Om du är osäker om försäkringen kommer att gälla, gör alltid klart med försäkringsbolaget i förväg, så undviks tråkiga diskussioner i efterhand!
Livets slut hund, vi hjälper dig på Djursjukhuset Malmö.
Du kan själv välja om du vill närvara vid avlivningen eller inte.
 
Hunden får för det mesta ett lugnande medel i form av en injektion eller via munnen. Under de femton till tjugo minuter det tar för det lugnande medlet att verka får du sitta ifred med din hund. Många hundägare upplever det som positivt med denna stund i lugn och ro tillsammans med hunden.
 
Därefter läggs en kanyl in i ett blodkärl, oftast på ett framben. Direkt i blodet ges en injektion med en överdos av sömnmedel. Hunden somnar in helt lugnt, precis som när man söver inför en operation, men eftersom man ger en överdos stannar hjärtat och andningen och hunden är död. Det går mycket fort och helt utan smärta eller ångest för hunden. Efteråt kontrolleras noga att hunden är död.
 
Du får gärna stanna kvar i rummet tillsammans med din hund en stund.
 

Vad händer med hunden sedan?

Om du som djurägare inte väljer att ta hem hunden för begravning kremerar vi ditt djur i samarbete med Sysav. Askan förs till djurbegravningsplatsen vid Spillepengen där den grävs ner.
 
Om du vill ha tillbaka askan efter din hund begär du separat kremering. Hunden kremeras då enskilt, och askan läggs i en urna. Efter tio arbetsdagar finns askan att hämta i receptionen. 

Vad som är tillåtet gällande begravning av djur varierar mellan olika län och kommuner.
Vill du begrava ditt djur hemma måste du själv kolla vad som gäller i din kommun.
 
Vi vet att du har det svårt. Säg till om vi kan göra något för att underlätta för dig!
« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved