Välj stad

Välkommen till Evidensia Djursjukhuset Malmö

Cypressvägen 11
213 63 Malmö

Öppettider

Akutmottagning dygnet runt, året om
Måndag - fredag: 7.00 - 20.00.
Lördag - söndag: 10.00 - 16.00.

Kontakta oss

Tel: 040 - 55 22 00
Akut tel: 040 - 55 22 55
”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

laboratorium

 
För att kunna ställa rätt diagnos på ditt djur måste vi ibland ta vissa prover. Då är det en stor fördel att vi kan ta många av dem själva. Det kan till exempel vara blod-, bakterie-, urinprov, huddiagnostik, avföringsprov med mera. I blodproverna kontrolleras bland annat lever- och njurvärden, blodbrist, sockersjuka och om det finns en infektion. Dessa prover går sedan direkt till vårt eget sjukhuslaboratorium, där de analyseras av vår personal som består av en labveterinär och två biomedicinska analytiker.


Svar samma dag eller dagen därpå

Fördelarna med att ha ett laboratorium vägg i vägg med övrig verksamhet är att både du och vi kan få ett snabbare provsvar. Andra fördelar är att våra veterinärer kan konferera med de biomedicinska analytikerna på plats. Kvaliteten på provsvaren blir också bättre, eftersom vi slipper långa transporter som kan förvanska resultaten. Provsvaren ger oss bra information om våra patienters hälsotillstånd. I de fall där vi hittar avvikande provsvar, kan vi direkt gå vidare med ytterligare analyser som ofta kan utföras på vårt eget laboratorium.


Specialanalyser skickas till specialistlabb

Krävs det specialanalyser skickar vi proverna till andra laboratorier i Sverige och utomlands som är specialiserade inom olika områden. Eller om du ska para din hund, men är osäker på om tiken är redo. Då kan vi utföra ett progesterontest. Detta fastställer om löptiken är i fas för att paras. Läs mer om reproduktion här »


Med din hjälp blir diagnosen säkrare

Oavsett vilka provtagningar vi utför, går våra veterinärer alltid igenom provsvaren först innan de meddelar dig resultatet. Veterinären tar i sin analys hänsyn till vad du har beskrivit samt andra symptom som ditt djur har uppvisat. Så ju mer information du kan bidra med, desto säkrare diagnos kan vi ställa för ditt djur.
Laboratoriet på Djursjukhuset Malmö tar vi många prover själva så du får snabbt svar.

med laboratoriet vägg i vägg får du snabbt svar.

På Djursjuhuset Malmös laboratorium jobbar två biomedicinska analytiker och en labveterinär.

C-reaktivt protein (CRP) hos hund - VI utvecklar analysmetoder

Företaget LifeAssays AB har utvecklat ett unikt kvantitativt patientnära test för bestämning av C-reaktivt protein (CRP) koncentrationen hos hundar. Utvecklingen av testet var möjligt tack vare hjälp med prover och feedback från Djursjukhuset Malmö.
Analysmetoden grundas på användandet av en egenutvecklad patenterad teknologiplattform som bygger på magnetisk detektion, där magnetiska nanopartiklar är kopplade till, i det här fallet, hundspecifika CRP-antikroppar.

Testet kan bland annat:
-bestämma om hunden har en inflammation
-bestämma graden av inflammationen
-övervaka behandlingens effekt
-bestämma om hunden drabbats av postoperativa komplikationer

Vid en inflammatorisk process hos människan aktiveras kroppens försvarssystem och frisätter akutfasproteiner. CRP är ett sådant akutfasprotein vars koncentrationer korrelerar väl med sjukdomsstadium samt effekten av behandling och används därav rutinmässigt som inflammationsmarkör inom diagnostiken.
CRP hos hund är mycket lik den hos människa och kan användas på linkande sätt.
Frisättningen av CRP initieras snabbt vid insjunkandet och når sin topp när inflammationen är som starkast. Den korta halveringstiden för CRP gör att koncentrationen normaliseras fort under tillfrisknandet och effekten av en påbörjad behandling visar sig snabbt. Utebliven CRP sänkning eller stegring inom ett dygn efter insatt behandling kräver att behandlingen omvärderas.
Även efter ett operativt ingrepp är CRP- nivån initialt förhöjd och en utebliven sänkning inom ett par dygn kan vara tecken på en postoperativ infektion som bör behandlas.
Ännu en fördel med CRP som inflammationsmarkör jämfört med t.ex. vita blodkroppar och feber är att den är objektiv och inte påverkas pga. stresskänslighet eller fysisk aktivitet hos hunden.
« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved