Välj stad

Välkommen till Evidensia Djursjukhuset Malmö

Cypressvägen 11
213 63 Malmö

Öppettider

Akutmottagning dygnet runt, året om
Måndag - fredag: 7.00 - 20.00.
Lördag - söndag: 10.00 - 16.00.

Kontakta oss

Tel: 040 - 55 22 00
Akut tel: 040 - 55 22 55
”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

om smärtlindring

 

Så här smärtlindrar vi ditt djur

Idag är det självklart att våra husdjur ska vara adekvat smärtstillade när de har ont. Hur mycket smärta ett djur känner är väldigt individuellt, precis som hos människor. Som djurägare observerar man ofta en förändring i beteendet vid låggradig smärta. Det kan till exempel vara att hunden eller katten blir mindre aktiv, mer ovillig att hoppa upp och ner för saker, drar sig undan och vill inte bli upplyft. Vid kraftigare smärta kan man ibland se att djuret haltar, jämrar sig, stönar eller inte alls vill resa sig. Aggressivitet kan vara ytterligare ett tecken på smärta hos ett djur.

Förebyggande smärtlindring

När vi vet att vi kommer att utsätta ett djur för smärta, som till exempel vid operationer, förebygger vi detta genom att ge smärtstillande mediciner innan. Det är viktigt att detta ges innan smärtan har uppstått. Ges smärtlindring för sent, är nervbanorna till centrala nervsystemet redan aktiverade och det är då betydligt svårare att häva smärtan och det krävs högre doser.

Kombination av olika metoder

På Djursjukhuset i Malmö använder vi oftast en kombination av flera olika sorters smärtstillande. En del narkotiska preparat kan bara ges på Djursjukhuset i injektionsform och ges oftast många gånger fördelat över dygnets alla timmar.
Andra preparat kan ges hemma i flytande form eller tablettform. Det finns också långtidsverkande smärtstillande plåster som verkar över flera dygn. Valet av smärtlindring görs utifrån vilket ingrepp som ska göras och/eller utifrån hur ont patienten bedöms ha.
Effektiv smärtlindring på Djursjukhuset Malmö

Vissa ingrepp kräver övernattning

Vid mycket smärtsamma kirurgiska ingrepp får hundarna en kombination av morfin, narkos och hjärtfrekvensstabiliserande medel i droppet. Detta ges med fördel både före, under och efter operationen för att hundarna ska vara avslappnade och adekvat smärtstillade även lång tid efteråt. Detta gör också att de ligger mer stabilt i narkosen och vaknar betydligt lugnare efteråt.
Smärtsamma ingrepp kräver oftast en eller flera övernattningar för att djuren inte ska få för ont de första dygnen efter operationen, för att man ska kunna monitorera smärtan och för att man ska se att de återhämtar sig väl rent allmänt.


Undersökning med blodprover före smärtlindring

En del smärtstillande preparat bör inte ges vid vissa sjukdomar. Därför rekommenderar vi i de flesta fall att man gör en allmän klinisk undersökning med blodprover av djuret innan smärtlindring sätts in och innan eventuell narkos vid kirurgi. Rådfråga oss gärna om du känner dig osäker i fråga om smärta och smärtlindring hos ditt djur!
« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved