Välj stad

Välkommen till Evidensia Djursjukhuset Malmö

Cypressvägen 11
213 63 Malmö

Öppettider

Akutmottagning dygnet runt, året om
Måndag - fredag: 7.00 - 20.00.
Lördag - söndag: 10.00 - 16.00.

Kontakta oss

Tel: 040 - 55 22 00
Akut tel: 040 - 55 22 55
”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Rehab/Sjukgymnastik

 

vi vill inte släppa ditt djur förrän det är helt friskt

Vi som jobbar på Djursjukhuset tycker att det är av största vikt att alla länkar i sjukvårdskedjan är lika starka. På vår rehabiliteringsavdelning får djuren träna upp sig efter skada eller sjukdom. De flesta hundar och katter som kommer för träning har skador i skelett leder eller muskler. Men även djur med andra sjukdomar och djur som är friska är välkomna att komma och träna tillsammans med oss på rehab.

Unik kompetens inom rehabilitering

De två sjukgymnasterna här på Djursjukhuset har sammanlagt 40 års erfarenhet av yrket och är således mycket erfarna. De är legitimerade sjukgymnaster på humansidan och har sedan vidarevidareutbildat sig inom veterinärmedicin, för att bättre kunna applicera sina sjukgymnastiska arbetsmetoder på djur.

Alla djur mår bra av att röra på sig

Vår målsättning på Djursjukhuset är att ta hand om helheten. Ditt djur ska kunna få såväl förebyggande träning som träning efter skada eller sjukdom. Vi hjälper dig med att individanpassa träningen för ditt djur. Alla djur är välkomna till oss på rehab- och friskvårdsavdelningen och vi samarbetar även med veterinärer utanför djursjukhuset. Vi har en hel del hundar som kommer och tränar hos oss efter olika ortopediska ingrepp hos andra veterinärer.

Sjukgymnastik

Det finns många olika sjukgymnastiska behandlingsmetoder. Valet av vilka metoder som används vid träning av den enskilda individen beror på många faktorer hela tiden med hänsyn taget till djuret och i samarbete med ägaren.
Vi jobbar med funktionell träning vilket innebär att vi bedömer ditt djurs rörelser i olika situationer och arbetar med att förstärka korrekta rörelser och ändra rörelser som inte är funktionella. Det är väldigt viktigt att ett djur som ska komma tillbaka och fungera bra efter en skada inte har ont utan får tillfredsställande smärtlindring. Som komplement till mediciner arbetar vi på rehabiliteringsavdelningen med bl.a. akupunktur, massage och TENS (transcutan elektrisk nerv stimulering) i smärtstillande syfte. Dessutom har fysisk träning i sig själv positiv effekt på smärtan eftersom aktivitet, precis som massage, ger en endorfin och serotoninfrisättning.
Rehabilitering och friskvård med treadmill på Djurjukhuset Malmö.
Simning på Djursjukhuset Malmö.
Simträning i pool på Djursjukhuset Malmö.

Vi kombinerar gärna träning i vatten med träning på t.ex. vibrationsplattan för att nå optimal effekt. Balans och koordinationsträning i form av träning med pilatesbollar, balansplattor, slalom o kavaletti m.m. ingår också i träningen på vår rehabavdelning. Träningen avslutas ofta med stretching och mjukdelsmobilisering.


Simning

Simning är skonsam träning för muskler och leder. De flesta hundar kan simma och en stor del av dem gillar det. Ur träningssynpunkt är den stora fördelen med simning att det ger en effektiv konditionsträning, samtidigt som det bygger muskelstyrka. Den struktur som inte påverkas positivt av simningen är skelettet, detta måste belastas för att stärkas. Simningen måste utföras på ett för individen korrekt sätt. Detta hjälper vi dig med. Simningen rekommenderas ofta som rehabilitering efter skador i rörelseapparaten, ledsjukdomar eller vid övervikt.


Träna tillsammans

Ta chansen att göra något roligt och utvecklande tillsammans! Även du som ägare ska vara aktiv när din hund tränar. Du kan köpa flergångskort för träning i bassäng eller Water Walker hos oss.


Friskvårdssimning

Du kan också hyra bassängen på kvällar och helger, så du kan träna själv med din hund. Om ni är flera som vill träna era hundar tillsammans så går det också bra. Föreningar, med flera, kan ha en stående tid och komma och träna sina hundar i vår bassäng.

För tidsbeställning till oss på Rehab kontaktar du växeln på 040-552200.
Vill du prata direkt med oss?
Kontakta oss på 040-552265, här finns en telefonsvarare att tala in på om vi inte kan svara just när du ringer.


Massage & Stretching

De flesta hundar och katter tycker om att få massage. De flesta djur är bra på att stretcha och sträcka ut sina kroppar, men efter en skada eller då djuret blivit lite äldre kan det behövas lite extra hjälp. Massage fungerar både som friskvård för sällskapshunden eller den hårt arbetande tävlingshunden samt som ett komplement till träning vid rehabilitering efter skada eller sjukdom. När musklerna är spända och hårda ökar risken för muskelskador. Massage ökar blodcirkulationen och gör musklerna smidigare vilket underlättar läkningen vid en skada. Dessutom frisätter massage lugnande hormoner vilket hjälper en stressad eller skadad hund att slappna av. Massage och stretching gör djuret smidigare och stärker musklerna. Våra sjukgymnaster kan visa dig hur du kan massera ditt eget djur hemma. Att massera sin hund är också ett sätt att komma nära och lära känna sin hund, både fysiskt och mentalt.


Treadmill

Vattenträning är skonsam träning. Denna kan ske i Water Walker - undervattengångband eller i bassäng. Vid vattenträning tränas kondition, styrka, balans och smidighet - i vilken relation beror på hur din hund tränar. Detta hjälper vi dig med.
Träning i treadmill går ut på att hunden går eller springer på ett löpband i vatten. Vattnet avlastar och ger motstånd som ökar i takt med hastigheten på hundens rörelser. Träning i treadmill är därför idealisk som rehabilitering efter skador eller operationer. I jämförelse med simning kan träningen i treadmill ske mer kontrollerat, men denna träning är svårare att dosera och därför sker träningen i treadmill här hos oss med instruktör. Vid träning i treadmill stärks även skelettet mer än vid simning. Någon av våra sjukgymnaster hjälper dig att träna din hund. Vid träningen i treadmill är du också som djurägare med för att uppmuntra och motivera.
Även hundar som inte tycker om vatten brukar kunna träna i undervattentreadmill - troligen beror det på att även hundarna känner att de har "koll på läget".

Vibrationsträning

På Djursjukhuset i Malmö har vi också en Vibrationsplatta. Denna är först och främst ett komplement till annan träning t.ex. vattenträning. Träning på plattan ger bl.a. ökad muskelstyrka, balans och koordination. Däremot ger inte plattan någon konditionsträning. Rätt träning på plattan ger ökad cirkulation vilket stärker olika strukturer samt underlättar återhämtning. Eftersom träning på vibrationsplattan inte ger någon konditionsträning eller smidighetsträning lämpar den sig bäst i kombination med annan träning. Du får hjälp av oss då du kommer för att vibrationsträna din hund och eventuellt kan du efter ett tag komma och träna din hund själv på plattan.

vi vill inte släppa ditt djur förrän det är helt friskt!

« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved