Välj stad

Välkommen till Evidensia Djursjukhuset Malmö

Cypressvägen 11
213 63 Malmö

Öppettider

Akutmottagning dygnet runt, året om
Måndag - fredag: 7.00 - 20.00.
Lördag - söndag: 10.00 - 16.00.

Kontakta oss

Tel: 040 - 55 22 00
Akut tel: 040 - 55 22 55
”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

reproduktion

 

Vi kan hjälpa dig med reproduktion

Här på Djursjukhuset Malmö har vi ett team bestående av veterinär och laboratoriepersonal som har särskilt intresse och kunskap gällande våra husdjurs reproduktion. Till oss kan Du vända Dig med frågor och problem rörande löp, parning, dräktighets-undersökning, valpning, bedömning av fertilitet, artificiell insemination mm. Vårt reproduktionsteam!

Dusan Jankovic
Leg veterinär med kompetens i artificiell insemination hos hund
Laboratorieansvarig
Maila till mig: dusan.jankovic@evidensia.se

Välkomna till oss!

Djursjukhuset Malmö hjälper era djur med reproduktion.Reproduktion

Lämplig tidpunkt för parning/artificiell insemination  

Bestämning av optimal tidpunkt för parning bestäms dels med ett prov från vagina (vaginal cytologi) samt genom att i blodprov mäta halten av hormonet progesteron. Ibland kan det vara nödvändigt med mer än ett prov. Kontakta oss senast när hunden börjar löpa så att vi i god tid kan bestämma lämplig dag för provtagning.

Artificiell Insemination (AI)  

Här på djursjukhuset har vi utfört insemination på hund sedan 2007. Vi utför insemination med färsk och kyld sperma. Det är bra att vara ute i god tid vid planerad insemination. Inför AI gör man en gynekologisk undersökning samt tar prover för att bestämma lämplig tidpunkt. I vissa fall upprepar man inseminationen efter 1-2 dagar.
Vi har stor flexibilitet även gällande mer akut behov av insemination tex när parning av tillrest tik/hane inte fungerar. Kontakta i så fall vår växel på 040-55 22 00 så kan de hjälpa till att förmedla kontakt.


Import/Export av kyld sperma  

Möjligheten att importera och exportera sperma har underlättat utbyte av genmaterial i hundaveln över länders gränser. Nu finns kylboxar som håller temperaturen under flera dygn. Detta möjliggör import och export av hundsperma från och till stora delar av världen. Det krävs numera inte tillstånd för att importera sperma från hanhund registrerad i EU-land. Läs mer om regelverket kring import på jordbruksverkets hemsida »

Fertilitetsstörningar  

Vid nedsatt reproduktionsförmåga kan man här få hjälp med utredning av störningar hos både tik och hanhund. Vi utför bedömning av spermiekvalitet, ultraljud av könsorganen, provtagning, vaccinationer etc.
Här har vi möjlighet till ultraljudsundersökning för att konstatera dräktighet hos både hund och katt. Boka tid direkt till vår ultraljudsavdelning.
« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved